Életmód

Nincs mese, írok egy mesét! (X)

A magunkra fordított idő számtalan formában megnyilvánulhat, minőségi énidőt azonban csak kevesek engednek meg maguknak. Fiatal édesanyáknál például gyakran előfordul, hogy szinte „elfelejtik” ennek a fontosságát, és amikor a csemete alszik, még olyankor is azt keresik, hogyan lehetne minél tevékenyebben eltölteni azt a néhány órát. Pedig a pihenés mindenkinek jár, ami nem feltétlen az alvást jelenti, hiszen a kreatív hobbik is épp annyira, ha nem még jobban fel tudják tölteni az embert. Az INKA gabonakávé éppen erre a minőségi énidőre szeretné felhívni a figyelmet legújabb kampányával. A 100%-ig természetes alapanyagokból készülő, koffeinmentes forró ital tökéletes választás, ha néhány perc kikapcsolódásra vágyunk, a márka azonban most egy pályázati felhívással szeretné hangsúlyozni a kreatív énidő fontosságát.


Vajon szánok időt olyan dolgokra, amik igazán feltöltenek? Ezt a kérdést mindannyiunknak érdemes időnként feltenni, és ha őszintén válaszolunk rá, akkor a felismerés valószínűleg lehangoló lesz. Ki ne emlékezne arra a gimnazistára, aki házi feladat vagy délutáni edzés helyett a saját kis novelláit írta egész este? Ezek a lelkes, önmegvalósításra törekvő gyerekek is mi voltunk, és ha végre eltöröljük a „nincs nekem ilyenekre időm” mondatot, akkor ezt a rég elfeledett énünket is újra megtalálhatjuk.

Az INKA Gabonakávé meseíró pályázata elsősorban most azokhoz szól, akik az írásban lelik örömüket, és akiknek a fantáziavilág jelenti a kikapcsolódást. Sokszor előfordul, hogy a kisgyerekek fejből mantrázzák már az összes mesekönyvet, ami a polcon található. Ilyenkor kell elővennünk a kreativitásunkat és saját történeteinkkel szórakoztatni elalvás előtt a piciket. Sokan nagyon szeretünk új meséket kitalálni, és az írás is gyakran kedvenc elfoglaltságaink közé tartozik, épp csak a motiváció hiányzik ahhoz, hogy ezeket a kis sztorikat papírra is vessük. Most azonban nincs több kifogás: mi lehetne nagyobb motiváció, mint a publikálás lehetősége? És ha ezért még díjat is nyerhetünk, akkor tényleg nincs több ellenérv!

A meghirdetett pályázatra a jelentkezők saját, fiktív történettel nevezhetnek minimum 2.500, maximum 10.000 karakternyi terjedelemben. Az alkotásokat egy háromtagú zsűri értékeli, köztük Varró Dániel, József Attila-díjas magyar költő, aki a beérkezett pályaműveket kreativitás, egyediség, tartalom, üzenet és megvalósítás alapján értékeli majd. A pályamunkákat 2018. december 16-ig lehet feltölteni az inkamese.wellunic.hu weboldalon. A fődíj egy 50.000 Ft értékű ékszerszett, de a legjobb tíz pályamű írói szintén értékes ajándékcsomagban részesülnek, emellett történetük belekerül az INKA saját kiadású mesekönyvébe, amit egyedi illusztrációkkal e-book formájában publikálnak majd.  

A teljes pályázati kiírás itt érhető el: inkamese.wellunic.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top