Életmód
Szponzorált tartalom

Gyógynövény-kisokos: amik nem hiányozhatnak a polcodról

Sok háztartásban megtalálhatóak azok az alapvető gyógynövények, amelyek hozzájárulnak a család egészségének fenntartásához, megőrzéséhez.

A gyakorlott gyógynövény-felhasználók fejből is ismerik a növények hatását és tudják, hogyan és milyen mennyiségben kell alkalmazni azokat. Utóbbi nagyon fontos: az előírtak szerinti mennyiséget szabad csak használni. Nézzük, melyek azok a gyógynövények, amelyek a legtöbb kamrában helyet kapnak.

Kakukkfű

A kakukkfüvet nemcsak főzéshez érdemes felhasználni, hanem gyógyhatása is kiemelhető. A növény ugyanis az egyik legjobb természetes fertőtlenítő. Baktériumölőnek mondják, oldja a váladékot, és egyben görcsoldó is. Ebben a náthás időszakban tökéletes választás lehet, ugyanis fertőtleníti a szájüreget, jót tesz torokfájás és megfázás esetén is.

Gyömbér

Az egyik legjobb immunerősítő a gyömbér. Jelentős az A-, B-, C-, E-vitamin-tartalma, megfázás esetén a legtöbben ki is használják ezt. Izzaszt, oldja a váladékot és a köhögést is csillapítja.

Teafa

Biztosan hallottál már a teafa olajról. Azért is népszerű ez a készítmény, mert baktériumok, gombák és vírusok ellen is hatásos és amellett, hogy fertőtlenít, segíthet kivédeni a betegségek terjedését is.

Eukaliptusz

Ha szereted a mentolos illatot, ízt, az eukaliptuszért is biztosan oda vagy. A téli időszakban népszerű fertőtlenítő nemcsak a légzéskönnyítő hatásáról ismert, hanem fertőtlenítő hatásáról is.

Kamilla

A kamillát első sorban gyulladáscsökkentő hatása miatt ismerjük és szeretjük. Fertőtlenít  is, a növény általában a nyálkahártya-gyulladás esetén használható. A szemre is jótékony a hatása, sokan borogatják a növény levével a megfáradt, gyulladt érzékszervüket.

Kurkuma

A kurkuma sok antioxidánst tartalmaz, emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van. Hatásos lehet az emésztési problémák esetében és a kiválasztási szervekre is jótékony.

Cickafark

A nők csodaszerének is hívják a cickafarkot, nem véletlenül. Ugyanis gyulladáscsökkentő hatása révén gyógyír a hüvelynek és méhgyulladás esetén is kiváló. A változó menstruációs ciklusok rendezésére is ajánlják, de a növényből készült tea csökkenti a menstruációs vérzést és a görcsöket is. A sebekre is jótékonyan hat és az emésztés javítására is isszák a teáját.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top