Életmód

Életed legjobb évei 40 fölött kezdődnek – ezért

Jobb, ha tudod, a legjobb évek negyven fölött kezdődnek. 7 indokot is találtunk rá, miért gondoljuk mindezt.

Manapság a 40 már az új 20, és nem az új 30. Hogy csak tréfát űzünk veled? Egyáltalán nem, mindez valóság. Hét választ is találtunk, miért negyven fölött kezdődnek életed legjobb évei.

1. Negyvenes éveidre megbékélsz a családoddal

Szerencsés esetben szüleid rájöttek, felnőttél, és nem szólnak már bele az életedbe, amit úgy élhetsz, ahogy neked tetszik. És mivel útjaitok már nem keresztezik egymásét, könnyebben kijöttök a másikkal, jóval kevesebb a konfliktus, mint amikor még együtt éltél szüleiddel, vagy már egyáltalán nincs is. Megbékéltél velük akkor is, ha mindez csak a te fejedben él.

A 46 éves Jennifer Aniston szemmel láthatóan rendben van önmagával.
A 46 éves Jennifer Aniston szemmel láthatóan rendben van önmagával

2. Negyvenes éveidre tudod, nem kell mások véleményével foglalkoznod

Már rendelkezel annyi tapasztalattal és bölcsességgel, hogy tisztában légy vele, nem kell mindenkit szeretned, akit ismersz, és nem kell magadra venned, amit mások rólad gondolnak. Sőt senkinek sem kell megfelelned, csak magadnak.

3. Negyvenes éveidre rájöttél, nem kell a legutolsó divatot követned

Negyvenes éveidre tisztában vagy a stílusoddal, a külsőddel, pontosan tudod, milyen öltözékek állnak neked a legjobban. Ha az a cucc nem a legutolsó divat darabja, nem esel kétségbe.

4. Negyvenes éveidre a gyerekeid általában már nagyobbak

Ebben az életkorban gyerekeid már többnyire önállóak, így sokkal több szabadidőt tudsz magadnak szakítani. Hódolhatsz olyan hobbiknak, melyekre korábban nem jutott időd.

A 46 éves Gwen Stefanit nem érdekli, mások mit gondolnak az öltözködéséről
A 46 éves Gwen Stefanit nem érdekli, mások mit gondolnak az öltözködéséről

5. Negyven fölött hideg időben melegen öltözhetsz

Nyugodtan fölvehetsz vastag, meleg kabátot, sőt a sál, a sapka vagy a hótaposó sem ciki többé.

6. Negyven fölött jobban figyelsz az egészségedre

Könnyen ellenállsz a gyorskaját bűvöletének, mert pontosan tudod, milyen ételeket és mennyit ehetsz. Negyven fölött a rendszeres mozgás egyre fontosabb. Ha meg épp úgy tartja kedved, bűntudat nélkül megengedhetsz magadnak egy szelet csokitortát.

7. Negyven fölött már tudod, az alkohol nem old meg semmit

Nem fojtod a bánatodat alkoholba negyven fölött, mert korábban jó párszor megtapasztaltad, a másnaposság minden kínnál rosszabb.

További negyven fölötti témájú cikk az NLCafén

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top