Életmód

Tedd le a mobilodat, és boldogabb leszel!

Hagyd figyelmen kívül, hogy cseng a telefon, vagy üzenet érkezett.

 

Azok az emberek, akik a mobiltelefonjukra “csatlakozva” élik az életüket, kevésbé boldogok, mint azok, akik képesek ellenállni a telefon csengésének vagy az üzenet érkezését jelző hangnak – állítja egy brit tanulmány.

A(z) “Te ellenállsz néha a telefon csengésének?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen.

A kutatók 500 diák mobiltelefon-használatát, illetve ennek az életükre gyakorolt hatását vizsgálták. Azt találták, hogy minél szorosabban kötődik valaki a telefonjához, annál inkább úgy érzi, hogy köteles folyamatosan kapcsolatot tartani másokkal, ami pedig fokozott szorongást okoz.

“A diákok közül néhányan nem szánnak időt arra, hogy kizárólag magukban legyenek. Azt gondolom, hogy a mentális egészséghez szükséges némi személyes, egyedül töltött idő, amikor befelé figyelhetünk, átgondolhatjuk az életünk eseményeit és feldolgozhatjuk a napi stresszt” – magyarázta Andrew Lepp, a kutatás egyik vezetője, aki elárulta, hogy a diákok között akadtak olyanok is, akik reggeltől estig állandóan üzeneteket küldözgetnek, ami önmagában is épp elég stresszt okoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top