Életmód

Lépj szintet – ezek a legjobb mobilappok vállalkozásvezetőknek

A mozgékonyság és a gyorsaság nélkülözhetetlen az üzleti sikerhez a mai világban. Szerencsére a technika lehetővé teszi, hogy többé ne kelljen feltétlenül helyhez kötve, egy irodából intézni a vállalkozásod ügyeit, és ha kedved van, akár nyaralás közben vagy a világ túlsó végéről is ugyanolyan hatékonyan vezetheted a "boltot", mintha otthon lennél. Csak internet és egy okostelefon kell hozzá. És néhány jó üzleti app.

 

Összegyűjtöttük azokat az üzleti mobilappokat, amelyek ma már egyetlen vállalkozó telefonjáról sem hiányozhatnak. Természetesen ezeken kívül még százával vannak hasznos és hasznosnak látszó alkalmazások is, de szerintük ez a négy az, amelyek a legtöbbet segítenek neked, ha vállalkozást vezetsz.

1. MailChimp

Reklám és marketing nélkül egyetlen üzlet sem működhet. Nem kell azonban mindjárt drága tévés és rádiós hirdetésekre gondolni, hiszen a reklámnak ezerféle módja van – például olyan is, amit mobiltelefonról lehet hatékonyan intézni. Az e-mail marketinget teszi szórakoztatóan egyszerűvé a MailChimp elnevezésű app, amely leginkább abban nyújt segítséget, hogy elemezd és összehasonlítsd az e-mail kampányaid statisztikai adataidat, és ezzel ötleteket gyűjts ahhoz, hogy a követező kampányt hogyan és milyen módszerekkel vezesd le.

Lépj szintet – ezek a legjobb mobilappok vállalkozásvezetőknek

Az appal nyomon követheted a levelezőlistán található adatokat, az új feliratkozókat és leiratkozókat, és ezeket csoportosíthatod is, ami alapján azután a weboldaladról elindíthatod az új “e-mail hadjáratot”, hogy új ügyfeleket gyűjts.

2. Scanner Pro by Readdle

Mi személy szerint ezt az appot találtuk a leghasznosabbnak, mert gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy egy dokumentumot szkennelve kell elküldeni, de éppen se közel, se távol nincs egy szkenner.

Lépj szintet – ezek a legjobb mobilappok vállalkozásvezetőknek

A Scanner Pro viszont gyakorlatilag feleslegessé teszi az ilyen masinákat a kisebb dokumentumok esetében: automatikusan érzékeli az elé kerülő dokumentum egyes elemeit: felismeri a szöveget, a céges logót, a feladót, a címzettet és a láblécet, és kézzel beállíthatók a szkennelésre váró felület határai is, ami például akkor jöhet nagyon jól, ha a dokumentumnak csak egy részét szeretnénk továbbküldeni.

3. CamCard

A névjegykártya elengedhetetlen tartozéka még ma is egy magára valamit is adó üzletvezetőnek, aki nemcsak adja, de kapja ezeket a névjegykártyákat új üzletfeleitől – van, hogy naponta egy tucatot is. Az emberek adatait azonban ma már szinte mindenki a telefonján tárolja, és nem egy névjegykártya-füzetet hurcol magával, ehhez viszont a kártyákról minden alkalommal be kell pötyögni a telefonba az adatokat.

Lépj szintet – ezek a legjobb mobilappok vállalkozásvezetőknek

Ez elég nehézkes és hosszadalmas, az iPhone-ra készült CamCard segítségével viszont csak pár másodpercig tart: a telefon kamerája segítségével képet készít a névjegykártyáról az app, amit okos applikációként értelmez is, megkeresve azon a képet és a különböző adatokat. Amennyiben már találkozott az alkalmazás a bevitt adatok valamelyikével, akkor az új információkkal bővíti a meglévő névjegyet a telefonkönyvben.

4. Splashtop Business

Gyakran előfordul, hogy sem a telefonodon, sem a laptopodon vagy tableteden nincs meg az az adat, amire éppen szükséged van, mert azt csak az irodádban lévő asztali gépeden tárolod. Az viszont 2000 km-re van éppen tőled – de ha csak 2000 méter is ez a távolság, akkor is éppen ugyan olyan hozzáférhetetlen számodra, ha azonnal van rá szükség. Ezt a problémát orvosolja a Splashtop Business, amin keresztül elérheted a munkahelyi gépedet iPhone-on keresztül: láthatod a számítógép képernyőjét, megnyithatod, futtathatod és szerkesztheted a gépeden levő fájlokat, de ehhez persze a számítógépedre is le kell töltened ezt az alkalmazást.

Lépj szintet – ezek a legjobb mobilappok vállalkozásvezetőknek

A távoli eléréshez ezen kívül mindkét képnek kapcsolódnia kell az internetre. Az app másik nagy előnye a biztonságossága – erre külön hangsúlyt fektettek a fejlesztők –, így nem kell amiatt aggódnod, hogy valaki más is rálát az irodai számítógépedre, miközben te mondjuk külföldről kapcsolódsz hozzá a telefonodon.

Még több mobiltelefon az NLCafén: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top