Életmód

Ezek a cipők szépítik a lábad

A tűsarkúra esküszöl, vagy a magas talpúban érzed magad bombázónak? Van pár tanács, amit érdemes betartanod, ha arra törekszel, hogy a legjobbat hozd ki magadból.

A nők 99 százaléka imádja a cipőket és aki csak teheti, halmozza is azokat – persze javarészt a józan ész határain belül. Divatok jönnek-mennek, trendek törnek fel és tűnnek el, ám vannak cipőfajták, amelyek évtizedek óta ott sorakoznak a szekrényekben. S bár sokan a divat mellett a szimpátia alapján választanak maguknak lábbelit, azért arról sem szabad elfelejtkezni, hogy bizony nem minden testalkaton áll jól az összes cipő.

Hány törpesarkú sorakozik a gardróbodban? Méltán az egyik legnépszerűbb viselet ez, hiszen attól, hogy nem járunk magas sarkakon, lehetünk nagyon is nőiesek. A törpesarkúak jól mutatnak szoknyával vagy nadrággal viselve, sőt ahogyan az alacsonyabbaknak, úgy a magasaknak is tökéletes választást jelentenek. Talán nincs is még egy ilyen sokoldalú fazon, ami ennyi eleganciát ad a nőknek.

Ezek a cipők szépítik a lábad

A tűsarkú már egészen más tészta, ugyanis tűsarkút viselni művészet, na meg önsanyargatás is egyben. Persze mindig vannak olyan elszánt nők, akik úgy gondolják, hogy minden szenvedést megér, hogy ilyet viseljenek. Ugyan a legtöbb testalkatot szexivé varázsolja, azért az átlagosnál teltebbeknek mindenképpen érdemes tudniuk, hogy a sarokra nehezedő terhelés tűsarkú viselése esetén több tízszerese a megszokottnak. De ha például alacsony vagy, a nagyon magas cipővel akár túl is lőhetsz a célon, ugyanis megtöri a látványt és még rövidebbnek mutatja a lábakat.

Van bokapántos cipellőd? Ha igen, akkor vélhetően inkább vékony a bokád. Ugyanis a testrész hangsúlyozása kimondottan azoknak áll jól, akiket kecses lábbal áldott meg a sors. A zömökebb lábakból ugyanis még zömökebbeket csinál – mármint látványra. Ráadásul nemcsak a bokát, hanem a vádlit is erősíti látszólag, ezért is érdemes megfogadni a tanácsot és csak akkor viselni, ha jól áll nekünk a bokapántos topán. A zömökebb lábúaknak az átlós pántú lábbeliket ajánlják a divatguruk.

Szereted a sarut? Rossz hírünk van. Ez ugyanis még nem jelenti azt, hogy jól is áll neked. Persze, ha ahhoz van kedved, akár magasról is tehetsz arra, hogy mit mondanak a szakértők, aki elsősorban a hosszú lábúaknak ajánlják e lábbeli viseletét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top