Életmód

Elrettentő: ezért cserélj lepedőt azonnal!

Gyakran cseréled a lepedődet? Ha nem, garantáljuk, hogy ezután hetente váltani fogod.

Egy kutatás szerint már egy nap után elhalt hámsejtek, baktériumok és gombák is megtelepednek a lepedőn. A szakértők a lepedőről elrettentő piszokgyűjteményt mutattak fel egy vizsgálat során. Egyúttal azt is állítják, hogy az emberek többsége nem fordít kellő figyelmet az ágynemű cseréjére.

A Yahoo 1187 olvasóját kérdezte meg lepedőmosási szokásaikról. A válaszadók 44 százaléka cseréli hetente ágyneműjét, ami a tudósok szerint nem elég gyakori. Dr Philip Tierno mikrobiológus állítja, már egy éjszakája után is felhalmozódnak az ágyban az elhalt hámsejtek, a baktériumok, de gombák és akár élősködők is megtelepedhetnek a lepedőn. Egy 2014-es felmérésből az derült ki, hogy a háztartások 35 százalékában csak kéthetente cserélik a lepedőket. A válaszadók 10 százaléka egy egész hónapon át használja ugyanazt az ágyneműt. A résztvevők egyharmada mondta csupán, hogy hetente váltja.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top