Életmód

Köss békét a testeddel szülés után is! (X)

Kevesen vannak, akik egészséges mennyiségű önbizalommal születnek, és nőiesnek gondolják magukat. Pláne szülés után. Pedig például a latin vagy az afroamerikai kultúrákban a hangsúlyos comb és fenék kimondottan nőiességet sugároz, ahogy Kim Kardashian egész estét betöltő feneke sem a kifutók betegre soványított modelljeinek világát építi. Szerencsére. Sokszor találkozunk plakátokon, fotókon ránk mosolygó magabiztos, vidám, nőies, nem konfekcióméretre született nőkkel. Sokszor mégsem barátkozunk meg könnyen az adottságainkkal, nem is beszélve a terhességek lenyomatával a testünkön.


Nem könnyű megbirkózni a változással

Nem kis feladat vár az újdonsült anyákra: először megtanulni nem szégyellni, aztán elfogadni és végül akár szeretni azt, amit a terhesség hónapjai hátrahagytak a testükön. Sok munka eredménye, ha sikerül: ismerni kell az adottságainkat, a korlátainkat, de a lehetőségeinket is, és tenni azért, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Rendszeres sporttal, odafigyeléssel, de nem teljesen spártai étrenddel. Ehhez kell elhatározás, kitartás, de egy biztos, a sikerhez nem a beletörődésen keresztül vezet az út. „Beletörődni egyébként sem jó, el kell jutni az elfogadásig, az érzésig, hogy mindent megtettél a lehető legjobb, a számodra legszerethetőbb állapotért. És persze nemcsak a sportra és az étkezésre gondolok, hanem a lelki munkára. Sőt, leginkább arra!” – avat be saját bejárt útjába a „Gyerünk, anyukám!” alapítója, Kádár-Papp Nóra, három kisgyerek anyukája.


Nincs nőiesség önbizalom nélkül

A nőiességhez sok apró trükk segíthet hozzá, például egy jól megválasztott ruha vagy smink, de alapvető kellék az önbizalom. Ha nem foglalkoznánk annyit egymással és azzal, mit gondolnak mások, csak azzal, mi mitől érezzük jobban magunkat, mi az, amiben megtaláljuk a nőiességünket, és tennénk is ezért, sokkal jobb lenne. Nekünk, kisgyerekes anyukáknak biztosan.

2018. január 15-én indulnak a „Gyerünk, anyukám!” új programjai. Vágj bele a rendszeres otthoni sportolásba, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

www.gyerunkanyukam.hu

Nézd meg a videót itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top