Életmód

Kávékapszulából stílusos szemüveg? Ilyen is van!

A finom kávé, az elegáns dizájn és persze George Clooney. Ez a három dolog egészen biztosan mindenkinek eszébe jut, ha meghallja azt a szót, hogy Nespresso. Azt már azonban kevesebben tudják, hogy mikor a Nespresso megalkotta az első kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kiváló ízélmény biztosítása érdekében a kávékapszula anyaga tökéletesen védje az őrleményt a fénytől, a nedvességtől és a levegőtől, előállítása pedig hosszú távon is fenntartható legyen. Így esett a választásuk az alumíniumra, amely amellett, hogy a lefőzés pillanatáig megőrzi a kávé frissességét, korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

Az újrahasznosított alumínium számtalan formában nyerhet új életet. Hogy ezt bemutassa, a Nespresso az újrahasznosítás és a trendi szemüvegek egyik legelismertebb hazai szaktekintélyéhez, a Tipton Eyeworkshöz fordult, hogy közösen valami egészen újat hozzanak létre. Így született meg a Tipton Inspired by Nespresso szemüvegkeret-kollekció.

Május végén mutatta be a Nespresso és a Tipton Eyeworks a Kazaar, Livanto, Dharkan és a Roma kapszulák által inspirált, újrahasznosított alumíniumból készült egyedi tervezésű szemüvegkereteket. A világhírű Tipton Eyeworksnek – mely újrahasznosított anyagokból, kézzel készít szemüvegeket – vásárlója többek közt Sir Elton John, Bono, Robbie Williams, Lenny Kravitz, Fred Durst és Sir Richard Branson is.


A bemutatón hazánk legkedveltebb celebjei is rögtön beleszerettek a kávékapszulák ihlette keretekbe. A két cég ezzel a közös projekttel kívánja felhívni a figyelmet az alumínium visszagyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára.


Ugye tudjátok, hogy a hagyományos Nespresso kávékapszulákat egy éve már nemcsak a Nespresso Boutique-okban adhatjátok le, hanem kényelmesen és ingyenesen otthonról, a kávérendelésetek átvételekor a Nespresso futárszolgálatának segítségével az ország bármely pontjáról visszaküldhetitek, újrahasznosításukról pedig a cég gondoskodik! A részleteket keressétek a Nespresso Boutique-okban vagy a www.nespresso.com weboldalon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top