Életmód

3 frissítő szokás, amit vess be a kánikulában!

Mutatjuk, melyek azok a testrészeid, amelyeket érdemes lehűtened, ha meleged van.

Nyári hőség, égető napsütés. Ismerős? Most, hogy tombol a kánikula, és a hétköznapok a túlélésről szólnak, találnunk kell olyan felfrissülési lehetőségeket, amelyek új életet lehelnek belénk a nap 24 órájában. Csak képzeld el: tengerpart, pálmafák, Hawaii, DJ – ki ne szeretne most lazulni? De sajnos nem mindannyian tehetjük meg, és főleg nem mindig. Vannak viszont praktikák, amelyek elviselhetőbbé teszik a hétköznapokat. Hoztunk néhány frissítő ötletet, amelyek közül kedvedre választhatsz.

Zuhanyozz!

Igen, elcsépelten hangzik, hogy ha meleged van, vegyél hideg zuhanyt, de muszáj leírnunk. Ugyanis valamiért erre csak kevesen hajlandóak. Talán sokan úgy érzik, nincs idejük tusolni. Vagy ha fáradtan hazaesnek a munkából, úgy vannak vele, hogy minek kínlódjanak, majd este megfürdenek. Pedig ezzel  beleragadnak a forróság adta kényelmetlenségbe. 5 perc zuhanyzás, és bármikor új erőre kap az ember. Szerinted megéri? Ha viszont a munkahelyen vagy, és nincs lehetőséged a tusolásra, összepontosíts a test bizonyos pontjaira: hűtsd a csuklód, a bokád, a combjaid belső oldalát és a nyakadat. Segíteni fog.

A klíma az egyik legszuperebb találmány a világon. Főleg, amikor kint hét ágra süt a nap, és forróság tombol. Akinek van klímája, az használni is fogja. Akinek nincsen, egy szimpla ventilátornak is örül a döglesztő hőségben. Ha pedig a ventilátor sem ad már hűvöset, elő kell kapni a népi praktikát a fagyasztóból: egy nagy darab jeget érdemes a tányéron a szerkezet elé helyezni, vagy előre lefagyasztott félliteres palackokat a ventilátorra erősíteni. Aztán nem marad más hátra, csak élvezni kell a belőle áradó hideget. Nem próbáltad még? Mi sem. Pedig sokan esküsznek rá.

4 frissítő szokás, amit vess be a kánikulában

Gyümölcsöző ötlet

Szerezz idénygyümölcsöt a kertből vagy a zöldségestől, és fagyaszd le. A jeges finomságok kellemes felüdülést adnak, és nem lehet rájuk unni. Vagy fokozd az élvezeteket: jégkockába is belefagyaszthatod a szép gyümölcsdarabokat, de jeges szörpkockában is gyönyörűen mutatnak a finom, színes falatok. Ha fel akarod dobni az üdítődet, tedd gyümölcsös jégkockákkal.

Mi sem hűsíti jobban a szomjad a nagy forróságban, mint a kedvenc italod. Vagy még nem választottál? Sokak szerint a kánikula egyik legjobb ellenszere a radler. A cukros üdítőkkel ellentétben már az íze is frissít, és szinte bármikor kortyolhatsz belőle. Csak hűtsd le jól, az a titka. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top