Életmód

Igazi nyári meleg lesz ma

Esők, záporesők lephetnek meg minket hétvégén, ha nem viszünk esernyőt. Öltözzünk rétegesen, mert a reggelek még hűvösek.

Csütörtökön szinte zavartalan napsütésre, száraz időre számíthatunk. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban általában 3 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21 és 25 fok között várható – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Holnaptól felhők jönnek

A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 19 és 24, majd a hétvégén 13 és 18 fok között alakul. Naplemente után még hűvös lesz az idő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között valószínű.

Már most jöhet a naptej!

A Meteo Klinika meteogyógyásza felhívja a figyelmet arra, hogy az egyre magasabb napállás és a napos idő hatására folyamatosan erősödik az UV-sugárzás, az érzékenyebb bőrűk könnyen bőrpírt szenvedhetnek. Az allergiahelyzet is tovább romlik, már a nyírfa pollenje is megjelent a levegőben.

Az allergiások a sportolást, a szabadtéri tevékenységeket inkább a reggeli vagy a késő délutáni órákra időzítsék, és lehetőleg kerüljék a fás, parkos területeket. Az érzékenyebb bőrűeknek és a kisgyerekeknek nem ajánlott a déli órákban a tűző napon tartózkodni, emellett ők használjanak 20-30-as faktorszámú naptejet is. Viseljünk világos színű ruhát, a szemünket is védjük UV-szűrős napszemüveggel!- tanácsolja Bánhegyi Marianna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top