Életmód
Szponzorált tartalom

Hüvelyszárazság, a szexuális élet megkeserítője

Viszket, éget övön alul, és az együttlét is fáj? Hüvelyszárazság is okozhatja!

Ha nincs kedved a szexhez, és egyre többször utasítod vissza a párod, mert az együttlét közben fájdalmat érzel, és az intim területeken is állandó diszkomfortérzeted van, jó, ha tudod: a tüneteket a hüvelyszárazság is okozhatja.

Ezek a hüvelyszárazság tünetei

A hüvelyszárazság a menopauza, vagyis a változókor környékén a leggyakoribb, de kemoterápiát követően is jelentkezhet. Mivel a klimax közeledtével hormonális változások mennek végbe a testedben, a hüvelyfal elvékonyodik, amit sokszor kellemetlen viszkető, égető érzés és hüvelyszárazság kísér. Ha a hüvelyfal érzékeny nyálkahártyája megsérül, egyenes út vezethet a fertőzésekhez, majd újabb sérülésekhez, és már benne is vagy az ördögi körben.

Ha szexuális együttlét közben fájdalmat érzel, az is jelezhet hüvelyszárazságot. A hüvely elvékonyodott nyálkahártyája ilyenkor berepedezhet, és folyamatosan váladékot termel, amelynek összetétele kedvez a baktériumok elszaporodásának. Ha nem figyelsz oda, és nem konzultálsz szakemberrel, állandósult gyulladásos állapot is felléphet, ami amellett, hogy az egészségedet is veszélyezteti, folyamatos diszkomfortérzetet is okozhat.

Így kezelhető percek alatt a hüvelyszárazság!

A hüvelyszárazság gyorsan megszüntethető, de járd körbe alaposan a témát, és konzultálj szakemberrel, mielőtt gyógymódot választasz! Mivel a hüvelyszárazság a hormonális változások következtében alakul ki, a tünetek megszüntetésére némely helyeken hormonkezelést alkalmaznak: ez a kezelés azonban nemcsak hosszadalmas, hanem számtalan mellékhatással is járhat.

Ezzel szemben a lézeres kezelés gyors és biztonságos, még érzéstelenítésre és vágásra sincs szükség. A kezelés során megerősítik a hüvelyhám alatt található kötőszövetet, visszaáll a szövetek egészséges vérellátása, a megerősödött hüvelyfal így már nem repedezik be, az együttlétek során érzett fájdalom pedig megszűnik.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top