Életmód

Ha másban nem is, a mellnagyobbításkor érdemes követni a legújabb trendet! (x)

Hiába szépítenénk, mi, nők gyakran elégedetlenek vagyunk külsőnkkel. A női mell ráadásul a korral és a különböző élethelyzetekkel együtt változik, de van, hogy egyszerűen túl kicsinek tartja tulajdonosa. Nem mindegy azonban, milyen implantátummal növeljük méretét és fokozzuk feszességét.


Legyen szó méretproblémáról, a terhesség és a szoptatás miatt megváltozott alakról vagy épp a fogyás – vagy a gravitáció – miatt megereszkedett keblekről, a mellplasztika orvosolni tudja a problémát. S hogy kik fordulnak a plasztikai sebészhez ez ügyben? Érdekes módon nem a 30 és 40 közötti korosztály! – A statisztika és a saját tapasztalatom is azt mutatja, hogy a 20–30 év közötti fiatal nők körében a legnépszerűbb a mellplasztika, utánuk jönnek csak a 40–50 év közöttiek! – árulta el dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze.

Nem csak a ruhák, a mellek divatja is megváltozott

Senkinek sem kell nagy Baywatch-rajongónak lenni ahhoz, hogy tudja, a 80-as és a 90-es években a szinte természetellenesen nagy keblek voltak az igazán menők, elég, ha csak Pamela Anderson idomaira gondolunk. Ekkoriban a minél nagyobb, annál jobb elvén feküdtek a plasztikai sebészek műtőasztalára a nők, hogy megfeleljenek a kor szépségideáljának. Idővel ahogy a divat, úgy a mellnagyobbítási trend is megváltozott, a hatalmas, eltúlzott implantátumok helyét a szinte merev félgömb forma vette át. Ez a trend azonban néhány éve teljesen megváltozott. – Mára a természetesség lett a jelszó, ha mellnagyobbításról van szó. A testalkathoz és magassághoz jobban illeszkedő méretű, anatómiai implantátumok nemcsak esztétikailag biztosítanak szebb kebleket, de hosszú távon sem okoznak hát- és derékfájást, mint hatalmas és nehéz társaik  – tudtuk meg a Budapest Plasztikai Intézet szakorvosától.

Dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze

Elárulja a mell, mire van szüksége!

Nem minden mellnagyobbító műtét esetében elegendő az implantátum beültetése, ahogy a maximális feszesség sem érhető mindig el egy egyszerű felvarrás segítségével, így a beavatkozás mindig a mellek aktuális állapotától függ. Főleg a 40–50 év közötti korosztály esetében válhat szükségessé a kombinált műtét, amikor a mellimplantátum beültetését és a mellek felvarrását egy operációban végzik el. – Az, hogy az implantátum a mirigyállomány vagy az izom alá kerül, attól függ, hogy az orvos miként tudja legjobban elérni a kívánt eredményt. Mind az implantátum behelyezése, mind a mellfelvarrás során a plasztikai sebész a lehető legkisebb bemetszést ejti a bőrön, ha lehetséges, természetes redőkbe – elsősorban a mell alatti vonalba – rejti a hegeket. Bármelyik beavatkozásról is beszéljünk, a műtét után 8 héten át speciális melltartót kell viselni azért, hogy a keblek stabil támasztást kapjanak és a gyógyulás folyamata megfelelően mehessen végbe. A modern implantátumokból – zselés állaguknak köszönhetően – nincs semmi, ami szivárogna vagy akár a véráramba kerülhetne belőlük. A szilikonbetéteket meghatározott időnként ki kell cserélni, erre az operáló orvos hívja fel a figyelmet a konzultáció során, de a prémium termékek szavatossága élethosszig tart  – tudtuk meg dr. Molnár Béla Ákostól, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebész szakorvosától.

„Nem mindegy, mennyire vagyunk elégedettek azzal a képpel, amit a tükör mutat nekünk. Magabiztosságunkra, önértékelésünkre és ebből következően viselkedésünkre, a külvilággal való kapcsolatunkra is kihathat, ha önmagunk látványa belső konfliktust képez. A plasztikai sebészet lehetőséget teremt olyan változtatásokra, melyek célja a test és lélek természetes harmóniájának megteremtése és megtartása. A modern plasztikai sebészeti eljárások, a megfelelő technológiai és szakmai háttérrel ma már igazán biztonságosak, és kiváló eredmények elérését teszik lehetővé” – olvasható a Budapest Plasztikai Intézet oldalán. (https://budapestplasztika.hu/hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top