nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Nem a munka büdös, hanem a munkatárs? – így add a tudtára

Nem a munka büdös, hanem a munkatárs? – így add a tudtára

Volt már olyan kollégád, aki olyan csíkot húzott maga után, ami elől még a legtompább szaglással megáldott munkatársak is menekültek? Kínos és kényes kérdés, hogyan szóljunk egy kellemetlen szagú kollégánknak, de nem lehetetlen feladat!
NLCafé
f Ajánlom

Ha szeretnél végre fellélegezni, és friss, jó illatú levegőt szívni az irodában is, akkor vedd a kezedbe az irányítást, de mindig légy tapintatos, és soha ne a többiek előtt szólj a konkrétumokról! 

Nem a munka büdös, hanem a munkatárs? - így add a tudtára

 

Igyatok együtt gyógyteát és rengeteg vizet! 

A folyadékpótlás több szempontból is rendkívül fontos: a méregtelenítési folyamatokra, az izzadásra és az ezzel járó szagokra is nagy hatással van. Hirdesd fennhangon az irodában, hogy miért lényeges a vízivás, és járj elöl jó példával, majd vond be a kollégádat is a napi 3 liter víz programba! Hetente 2-3 alkalommal főzz idegnyugtató, feszültségoldó teákat, mint például a macskagyökér, vagy a citromfű tea, és kínáld meg őt is. Nem kell életed végéig a kollégád folyadék-utánpótlási coachának lenned, de eleinte biztos több energiát igényel majd a dolog részedről. Fontos, hogy ha munkatársaiddal változást tapasztaltok a szagokat illetően, kezdjétek el dicsérni a kollégátokat, hogy milyen szép azóta a bőre, és kevesebb a szeme körüli ránc, amióta elég vizet és teát iszik. 

Fogd magadra! 

Ha nem akarod egyből letámadni a kollégádat, az egyik leghatásosabb módszer, ha egyszerűen magadat hozod fel példaként az izzadásra! Tedd félre a büszkeséged, és kezdj el arról beszélni a kollégádnak, hogy mostanában rettentően izzadsz, ami kellemetlen szagokkal is jár, és nem tudod mitől lehet. Kezdd el taglalni neki, hogy lehet, a fűszeres ételektől van, vagy egyszerűen nem jó a dezodorod. Kérdezd meg, hogy ő mit tud ajánlani, mit használ, és kérd meg, hogy vegyetek együtt valamit a drogériában. Innen már csak egy lépés a közös vásárlás, amikor, ha ügyesen irányítasz, a saját kosaradon kívül, az övébe is belekerülhet egy olyan izzadásgátló, ami tényleg jó. 

Nem a munka büdös, hanem a munkatárs? - így add a tudtára

 

Ajándékozz neki egy dezodort! 

Szintén hasznos lehet, ha anélkül, hogy túlspiláznád, az egyik reggel belibbensz az irodába, és leteszel egy deót egy beavatott kolléga asztalára, és egy másikat annak a kollégának az asztalára, akinek segíteni szeretnél. Ne keríts nagy feneket az ügynek, mondd, hogy akciós volt, és ajándékba kaptad a boltban, mert 1-et fizet, 3-mat vihet akció volt. A másik kolléganő feltétlen legyen partner, és mondja el, hogy ez a legjobb dezodor, amivel eddig találkozott, ő is ilyet használ, és imádja! Aztán váltsatok témát, a lényeg, hogy az egész jelenet természetes legyen! 

Beszélj vele őszintén! 

Nyilván, ez a legnehezebb, de sok esetben, ha kellő diplomáciai érzékkel rendelkezel, az őszinteség működik, kifizetődik, és a kollégád is hálás lehet. Vond félre a kollégádat, és kezdd felvezetésként azzal, hogy lehet, túl sokat idegeskedik mostanában, vagy túl sok szintetikus anyagból készült ruhát hord, de egy kicsit erőteljesebb a teste kipárolgása, mint az szerencsés lenne. Mondd el neki, hogy te is küzdöttél ezzel – akkor is, ha nem igaz, most lódíts egy kicsit! Mondd el, hogy pamutruhákkal, egy jó dezodorral – konkrét izzadás gátlót ajánlj neki – nagyon sokat tudtál javítani a helyzeteden, és szerinted neki is segítene. Ajánld fel a segítségedet, aztán válts ettől teljesen független témára: a lényeg, hogy egyértelmű, és határozott legyél, de semmiképp se bántó, és ne is ragozd túl!

 

Még több az izzadásról: 

Megosztás Facebookon