Életmód

Izgalmas kellékek forró nyáresti partikhoz

Néhány hete beköszöntött a nyár, nem is akárhogy. A forróság és a kánikula ugyanis hamarabb csapott le ránk, mint azt reméltük.

A forró, zajos hétköznapok nehezen telnek és általában alig várjuk a hétvégéket, amikor belelazulhatunk a kánikulába. Bár a strandolás az egyik legtökéletesebb időtöltés forróság idején, ha eljön az este, ki ne vágyna egy ütős kerti partira, ahol nemcsak szórakozni és pihenni, hanem feltöltődni is tud? Mivel mi is szeretjük a nyári kerti partikat, hoztunk néhány ötletet, amelyekkel valóban felfrissíthetjük a forró estéket. Készen álltok?

Az első lépés a tervezés. Alaposan gondold meg, kiket hívsz meg és találd ki, hogy milyen hangulatú legyen a parti. Nagy hiba, ha túlpörgeted magad már az elején: szerencsére nem divat a rongyrázás, inkább az egyszerű, de nagyszerű dolgok a menőek. Szóval gyárts néhány kreatív meghívót, engedd el a fantáziád. Az a lényeg, hogy te készítsd, de azért ne menjen rá a napod. Ugye te is örülnél, ha egy ilyennel hívnának meg? Ha ez megvan, gondold át, hogy milyen kerti bútorok kellenek és milyenek vannak neked. Azért ülőhely legyen mindenkinek. Ha más nem, izgalmasak a fatuskók is és a spontán összedobott padok is jó szolgálatot tehetnek. A szomszéd nénit is meg lehet kérni, hogy adja kölcsön a jól bevált fehér műanyag garnitúráját.

Izgalmas kellékek forró nyáresti partikhoz

Az italoknak és ételeknek elég egy nagy asztal. Műanyag poharakban, tányérokban ne nagyon gondolkozz, mert túl nagy ökológiai lábnyomot hagynak. Ha teheted, inkább válaszd a papír változatot, vagy ha imádsz mosogatni, pakold ki az üveget vagy kerámiát, de csak olyanokat, amiket nem sajnálsz, ha eltörnek. Pohárjelzők nélkül egész este menni fog a “Hol a poharam?” program, így ha jót akarsz, gondoskodj azokról is. Ha más nem, ott a jó öreg filctoll. Mivel a nyári kerti partik javarészt a grillezésről vagy bográcsozásról szólnak, ne felejts el beszerezni a főzéshez, sütéshez szükséges kellékeket sem. Ha sok a szúnyog, jól jön, ha előkészíted terepet és füstölőkkel tartod távol a kis vámpírokat.

Ha főzöl vagy sütsz, válassz könnyen kivitelezhető kajákat, vagy olyat, amit elő tudsz készíteni, hogy ne arról szóljon az este, hogy szakáccsá avanzsálsz. A grillezni való cuccok könnyen elérhetőek és a zöldségeken, húsokon át a sajtokig változatos a paletta, amiből összeállíthatod a repertoárt. Ha meg nem akarsz ilyenekkel kínlódni, a rágcsálni valók és a nagymama pogácsája is tökéletes választás. Az italok kapcsán már izgalmasabb a dolog, ugyanis nem mindig egyszerű kitalálni a köz ízlését. A jó bor például lap, ahogyan a radler is. Utóbbit ugyanis nemcsak azért szeretjük, mert nők és férfiak egyaránt isszák, hanem mert finom és tényleg felfrissít – arról nem is beszélve, hogy akik nem akarnak alkoholt inni, gyakran választják ezt. A limonádé is szuper választás, főleg, ha isteni gyümölcsökkel feldobod, vagy mentával és uborkával teszed még izgalmasabbá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top