Életmód

4 izgalmas fogyókúrás trükk kételkedőknek is

Tudtad, hogy nem mindegy, mekkora tányérból eszel? Na és vajon miért érdemes étkezés előtt almát enni?

Azt senki sem mondhatja, hogy erőfeszítés és komoly elhatározás nélkül le lehet fogyni. Hiszen egyetlen varázsütésre senkiről sem tűnik el a súlytöbblet. Az viszont már igaz, hogy vannak trükkök, amik hozzásegítenek a sikeres fogyókúrához. Hoztunk néhány ötletet, ha csak néhányat betartasz közülük, biztosan közelebb kerülsz az álomsúlyodhoz. Vedd kézbe a sorsodat, és ha kellően elszánt vagy, egészen biztosan eléred majd a célod.

Hallottál már arról, hogy nem mindegy, mekkora tányérból eszel? Még mielőtt túldimenzionálnád a kérdést, eláruljuk, nincs benne semmi misztika és semmi agyafúrt tudomány. Csak annyit a titok, hogy kisebb tányéron kevesebb étel fér el és nagyobbnak látszik az adag. Mivel ez a trükk semmilyen erőfeszítést nem igényel, feltétlenül élj vele!

A vacsora ugyan fontos, de egyáltalán nem mindegy, mit és mikor eszel. Válassz könnyű ételt, olyat, amiben kevés a cukor és a szénhidrát, és ne egyél sokat belőle. A valódi trükk persze nem ez, hanem az, hogy étkezés után egyből moss fogat, és ezzel üzend magadnak, hogy bizony véget ért a kajálás, na meg a nassolás is. Tedd a szívedre a kezed: ugye azért néha te is bekapsz egy-egy falatot vacsi után? Ne ennek itt a vége.

X izgalmas fogyókúrás trükk kételkedőknek is

Vezesd, mikor mennyit eszel. Lehet, hogy első blikkre értelmetlennek tűnik a dolog, de hidd el, egészen más úgy lefeküdni este, hogy nyoma van annak, menyit ettél. Így nem tudod majd becsapni magad a potyafalatokkal és bizony nyomasztani fog, ha túl sok étel szerepel azon a csúnya listán. Csak próbáld ki, és meglátod, hogy van visszatartó hatása.

Mielőtt enni kezdenél, igyál meg egy pohár vizet. Lehet, ósdi trükknek tűnik, de akik gyakorolják, bizony elégedetten nyugtázzák, hogy hamarabb jóllaknak, vagyis kevesebbet esznek, ezáltal pedig segítik a fogyókúrát. Az almával ugyanez a helyzet: állítólag ha étkezés előtt fél órával megeszünk egy almát, nem kívánjuk annyira a kaját. Persze azért azt ne felejtsük, hogy ugyan a trükkök simán bevethetők, de a legfontosabb az elszántság, és az, hogy kitartóak legyünk az életmódváltásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top