Életmód

Így reggelizz, ha fogyókúrázol

Vajon hányan vannak tisztában azzal, hogy a fogyás kapcsán meghatározó, hogy mit eszünk reggelire? Hoztunk néhány ötletet, hogy mi kerüljön a tányérra ébredés után.

Nincs olyan évszak, amikor az ember ne kezdene szívesen fogyókúrába. Tavasszal a megújulás jegyében határozzuk el, hogy nyárra ledobunk jó néhány kilót, nyáron az első bikinis nap után jövünk rá, hogy bizony nem érezzük magunkat jól a bőrünkben. Ősszel azért diétázunk, hogy a karácsonyfa alatt ne fogyókúrás felszereléseket lássunk, míg télen a lelassult anyagcserénk okozta felesleggel szeretnék felvenni a harcot. Legyen szó bármilyen időzítésről, soha nincs rossz időpont a fogyáshoz – már ha arra tényleg szüksége van rá a testnek.

Mint ahogyan minden sikeres út az apró lépések sokaságából áll össze, a fogyókúra kapcsán is vannak íratlan szabályok, amelyek amiket érdemes betartani. Az egyik ilyen alapvető lépés az, hogy jól gondold át, hogy mit eszel reggelire, ez az étkezés ugyanis nemcsak a napodat határozza meg, hanem hosszú távon a diétádra is hatással van. A dietetikusok szerint ha megfelelő tápértékű reggelivel kezdünk, azzal támogatjuk a fogyókúránkat.

Így reggelizz, ha fogyókúrázol

Vannak, akik a tejsavófehérje erejében hisznek, ők arra esküsznek, hogy reggelire fehérjedús ételeket esznek, mert az eltelít, és hosszú ideig nem lesz tőle éhes az ember. A tojás is sokak számára ideális reggeli. Azért is megunhatatlan, mert számtalan módon elkészíthető: a tükörtojástól a zöldséges rántottán át a főtt tojásig millió módon készíthető és fogyasztható. A zabpehely a másik tökéletes reggeli, amitől kevés jobb választás lehet. Ez is variálható, izgalmas ízvilágokat alkotva, gyümölcsökkel, magvakkal gazdagítva. A zabpelyhet joghurttal is eheted, de a joghurt önmagában is lehet egy fogyókúrás reggeli alapja.

 

Amikor ezeket meguntad, jöhetnek a jól be vált turmixok vagy smoothie-k, amiket kedved szerint állathatsz össze. Az élelmi rostban gazdag, cukor hozzáadása nélkül készült gabonakekszek is remek alternatívát nyújtanak, a repertoár széles, ne aggódj, mindig fogsz kedvedre valót találni. Légy kísérletező és figyeld a tested üzeneteit, és tedd meg a tökéletes reggelivel az első lépést a sikeres fogyókúrádban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top