Életmód

Ezért jobb a méhen belüli fogamzásgátlás, mint az antibébi tabletta

Nem kell tartanod hangulatingadozástól, hízástól, pattanásoktól, és attól sem, hogy nem kívánod a szexet, ha a méhen belüli fogamzásgátlás mellett döntesz. Ezért válaszd a hormonmentes utat!

Az antibébi tabletta sokáig az egyetlen módja volt a fogamzásgátlásnak, az óvszeren és a kényelmetlen spirálokon kívül. Az utóbbi években azonban léteznek már olyan korszerű módszerek, amik nem átveszik az irányítást a szervezeted és az életed fölött, hanem segítik azt.

Kényelmes

Az igazán jó és korszerű fogamzásgátlóhoz nem neked és a testednek kell alkalmazkodni: amíg az antibébi tabletta meghatározhatja a napi rutinodat, addig a hormonmentes méhen belüli fogamzásgátlók hozzád idomulnak. Ma már létezik olyan kialakítású fogamzásgátló módszer, ami gömbölyded formájával tökéletesen illeszkedik a méhed formájához, hajlékony, így nem is érzed, miközben viseled, mindeközben pedig maximális biztonságot nyújt.

Egyszerű

A méhen belüli fogamzásgátló módszerek között is nagy különbségek vannak, így érdemes tájékozódnod, hogy melyik mellett teszed le a voksodat. Létezik olyan rézből készült, antiallergén fogamzásgátló, ami kicsi, gömbölyű, emiatt nagyon egyszerű felhelyezni, és nem kell folyamatosan azon aggódnod, hogy elmozdul.

Hormonmentes

A hormonmentes fogamzásgátlás mellett millió érv szól. Vannak ugyan hormontartalmú spirálok, de ma már ennél korszerűbb módon, rézzel is megelőzheted a terhességet. Mivel a méhen belüli fogamzásgátlás nem befolyásolja a hormonháztartásodat, ezért sem hízással, sem bőrproblémákkal, sem hangulatingadozásokkal nem kell számolnod, de a menstruációs ciklusodat sem fogja felborítani, továbbá a libidódra sem lesz hervasztó hatással.

Betegség esetén is hat

Ha lebetegszel, könnyen előfordulhat, hogy az antibébi tabletta hatóanyagai nem szívódnak fel a testedben. A hányással, hasmenéssel járó betegségek során a fogamzásgátló tabletta hatóanyagai is kiürülhetnek a szervezetedből, ami viszont a méhen belüli fogamzásgátlásnál nem fordulhat elő.

Korszerű

A hipoallergén, rézből készült fogamzásgátló spirál az egyik legkorszerűbb megoldás: az orvostudományban már hosszú évek óta használnak rezet különböző implantátumok készítéséhez. Tudd, hogy a réz magában nem allergizál, sőt: az aranyékszereket is nagy tisztaságú rézzel vonják be, azaz ha az aranyékszereket tudod viselni, a rézzel sem lesz problémád.

Azonnal hat

Ha rézzel bevont spirált választasz, a felhelyezést követően azonnal hatni fog, ellentétben a hormonos spirálokkal és az antibébi tablettákkal. A réztartalmú spirál még akkor is hat, ha a ciklus közben helyezteted fel. Ráadásul egyetlen egyszer kell elmenned vele a nőgyógyászodhoz, és az évi rutinvizsgálaton kívül 5 éven keresztül nem lesz rá gondod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top