Életmód

Vasárnap este 7-kor tesszük tönkre a fogyókúrát

A közelgő hétfő, a kihagyott reggeli és az íróasztalnál elfogyasztott ebéd is kísértésbe visz.

Az emberek közel fele vasárnap este 7 és 10 óra között hajlamos leginkább arra, hogy egészségtelen, hizlaló ételeket fogyasszon – derült ki egy kutatásból. 29 százalék szintén ezen a napon szegi meg az egészséges étrendet, ám néhány órával korábban: délután 3 és 5 óra között. Mindez vélhetőleg a hétfői naptól való szorongásnak tudható be. Maga a hétfő sem kedvez azonban a diétának, ugyanis a legtöbb zsíros és magas cukortartalmú ételt ezen a napon fogyasztjuk.

Vasárnap este 7-kor tesszük tönkre a fogyókúrát

A válaszok fény derítettek arra is, hogy a többség vacsorára eszik többet a kelleténél, 16 százalék ebédre, reggel viszont csak 3 százalék eszi degeszre magát.

A megkérdezettek 65 százaléka leggyakrabban olyankor menekül a mértéktelen evésbe, ha rossz napja volt a munkahelyén. 41 százalék azért fal be mindenfélét nap közben, mi több, még éjszaka is, mert kihagyta a reggelit, míg 46 százalék az íróasztalánál, kapkodva fogyasztja el az ebédjét, és emiatt érez késztetést arra, hogy a nap folyamán még többször is egyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top