Életmód
Szponzorált tartalom

Erről árulkodik a köhögésed

Egyáltalán nem mindegy, hogyan orvosoljuk a kínzó köhögést. Van, hogy csillapítanunk kell az ingert, míg máskor a köptető hatású készítményeket kell alkalmazni.

A mesés havas táj és a nagy fűtésszámlák mellett a megfázás és a nátha a téli időszak legfőbb jellemzője. Ha magunk nem is vagyunk betegek, biztos, hogy a köhögéstől hangos a környezetünk. Persze mivel senki sem szeret beteg lenni, ilyenkor az a legfontosabb, hogy minél hamarabb meggyógyuljanak az érintettek. A megfázásra, náthára ugyan nincsen konkrét csodaszer, a megfelelő készítményekkel sokat tehetünk a javulásért. Ugyanez a helyzet a köhögéssel is, bár ez esetben mindenekelőtt meg kell tudni, milyen jellegű a köhögés.

Ha a köhögés rohamokban jön, ugatáshoz hasonló és olyan érzés kíséri, mintha állandóan lenne valami ingerlő a torokban, valószínűleg száraz köhögésről beszélhetünk. A köhögés maga a légutak tisztítását szolgálja, ezért a legfontosabb, hogy az alapproblémát orvosoljuk. Lehet szó légúti fertőzésről, garatgyulladásról, a száraz köhögés állandó megpróbáltatást jelent a betegnek. Sokaknál éjszaka erősödnek fel a tünetek, s bár napközben is borzasztóan zavaró ilyen köhögéssel élni, az állandó ingerek mellé az éjjeli pihenésmegvonás további nehézségeket is hoz. A természetes gyógymódokat kedvelőknek érdemes gyógynövényeket segítségül hívniuk, ugyanis sok esetben azok gyorsabbá teszik a gyógyulást. Öblögetni sós vízzel érdemes ingerlő köhögés esetén is.

Ha a köhögés hurutos, az azt jelenti, hogy a szervezet váladékot termel azért, hogy a légúti gyulladástól megszabadítsa a testet. A felgyülemlett nyák kapcsán a legfontosabb, hogy a felszakadozást segítsük elő, mert így a légutak is tisztulnak. Mivel sok esetben a testnek szüksége van külső segítségre is a mihamarabbi gyógyuláshoz, mindenképpen keressük meg azokat a megoldásokat, amelyek felgyorsítják a folyamatot. Teák, kivonatok is hasznosak lehetnek. A köptetők alkalmazásánál egy dolgot szem előtt kell tartani: este nem érdemes nyákoldót alkalmazni, mert a folyamatos köptető hatása miatt nem lesz nyugtunk, és nem tudunk majd aludni sem. Ha hurutos a köhögés, de éjjel kínzó rohamok is ránk törnek, napközben a köptetőket, éjszaka a köhögéscsillapító hatású szereket érdemes alkalmazni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top