Életmód

Erről álmodozik minden gyerek

Gyermekként még zabolátlan a fantáziánk, nem kötik gúzsba a felnőtt élettel járó terhek, kötelezettségek és az áthághatatlannak tűnő akadályok. Ilyenkor még szabadon álmodozunk arról, hogy mi lesz velünk, ha nagyok leszünk, és ezek az álmok néha valóra is válnak. Ugye neked is voltak színes és mai fejjel nézve elképesztő álmaid? A mai gyerekek sincsenek ezzel másként: lássuk, miről is álmodnak ők!

A gyerekek lelki fejlődésével foglalkozó szakemberek szerint 6 éves korunkig a mesék világában élünk, és a valóságot igazítjuk a mesék birodalmának hőseihez, történéseihez. A gyerekek fantáziavilága ekkor még elképesztően színes és meghökkentő, és a képzeletükben gyakorlatilag a legfurcsább dolgok is megelevenedhetnek. De bármilyen gazdag is a fantáziaviláguk, amikor a gyerekeket a legfontosabb álmaikról kérdezzük, legtöbbször igencsak kézzelfogható, elérhető dolgokról számolnak be. Érdekes módon az álmaik között első helyen szerepel az, hogy mivel akarnak foglalkozni majd, ha felnőnek. Nemrégiben Amerikában készítettek egy felmérést arról, hogy miről álmodoznak a gyerekek, és igencsak meglepő választ kaptak a kutatók: a lányok főként énekesnőként szeretik elképzelni magukat, a fiúk pedig űrhajósként a csillagok fölé repülnének legszívesebben. “Slágerálom” volt még az, hogy állatokkal foglalkozhassanak – nagyon sokan szeretnének például állatkerti gondozók vagy igazgatók lenni –, de sok gyerek szívesen álmodozik arról, hogy orvos vagy író lesz. Persze azért akadtak olyanok is, akik jóval különlegesebb dolgokról álmodtak. Összeszedtük ezek közül a legmerészebbeket.

Erről álmodoznak a gyerekek

“Egy nagy házban szeretnék élni, és azt szeretném, hogy sok, 8-10 gyerekem legyen. Azt szeretném leginkább, ha őket vihetném körbe-körbe a városban egy kisvasúton. Ilyen mozdonyvezető szeretnék lenni.”

“Én mindig arról álmodok, hogy egyszer majd egy nagy kutatócsoport tagja leszek, és nőként sok tudós férfival együtt kincseket keresünk az őserdőben vagy az egyiptomi piramisokban. Mellette pedig félállásban népdalénekes szeretnék lenni.”

“Szeretnék én lenni az első női pápa. Igazából azért, mert nagyon tetszik a ruhája…”

“Az én álmom, hogy ha megnövök, nagyon gazdag leszek, és a pénzemet szétosztom a szegények között.”

“Híres politikus szeretnék lenni, akit szeretnek, és aki megjavíthatja az emberek életét. Ha ez nem sikerülne, portás akarok lenni, mert az felügyel a rendre, és szerintem senki nem takarít el maga után rendesen.”

“Egy hős tábornok akarok lenni, aki a csatamezőn esik el.”

“Én szeretnék állatgondozó lenni egy állatkertben, és a szabadidőmben pedig divatos ruhákat terveznék.”

“Pókerjátékos akarok lenni.”

“Én boszorkány szeretnék lenni.”

“Egyszer voltunk a cirkuszban, és azóta a legnagyobb álmom, hogy kötéltáncos elefántidomár legyek.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top