Életmód

Ennél erősebb posztot a szorongásról még nem láttunk

„Azóta szorongok, mióta az eszemet tudom. És pontosan ilyen régóta mondogatja a családom, hogy a félelmeim csak a fejemben vannak.”

Csakhogy ez egyáltalán nem igaz. És ezt nem csak a 23 éves sminkmester, Brittany Nichole Morefield mondja, hanem mindenki, aki valaha élt már át szorongásos epizódot vagy pánikrohamot. A szorongás ugyanis számtalan, nagyon is valódi tünettel jelentkezik: a hangulatingadozástól kezdve, a hajnali felrettenéseken át, a kontrollálhatatlan sírásig. Pontosan annyifélék, ahány érintett van.

Brittany, aki azt mondja, azóta szenved a szorongás miatt, mióta az eszét tudja, a közelmúltban a Facebookon osztott meg egy döbbenetesen őszinte posztot a betegségről. Ebben azt írja:

A szorongás nem csak annyi, hogy nehezen kapsz levegőt. Szorongás az is, ha hajnali háromkor arra riadsz, hogy a szíved majd kiugrik a helyéről. Szorongás, ha minden ok nélkül kiütések jönnek ki rajtad. Szorongás, ha olyan dolgoktól rettegsz, amik nincsenek is. Ha megkérdőjelezed a hited, és nem érted, hogy a Teremtő tényleg azt akarta-e, hogy ilyen borzalmasan érezd magad.

Így kezdődik Brittany posztja, amiben őszintén leírja azt is, hogy a kínzó tünetek miatt hívta már fel nővérét az éjszaka közepén, csak hogy elterelje a figyelmét a rohamáról. „A szorongás kontrollálhatatlan remegés, szédülés, zokogás és hangulatingadozás is. Amikor elnézéskérést elnézéskérésre halmozol a képzelt hibáid miatt. A szorongás nyers. A szorongás ott van egy olyan vitában, amit a pároddal vívsz, pedig nem is vagy dühös.”

A szorongás rengeteg mi van, ha… A szorongás rengeteg „mi lehet a baj”, és még több „nem tudom”. Az érzéseid igenis számítanak. Csak azért mert, olyasmi kínoz, ami másokat nem, még nem vagy őrült vagy értéktelen. Még a legsikeresebb emberek között is van olyan, aki szorongással küzd. Ez nem a te hibád. És ez nem mindennek a vége. Erős, intelligens és bátor vagy. Értékes.

Posztja végén Brittany arról is írt, hogy ha valaki hozzá hasonlóan ebben a betegségben szenved, bátran hívja őt. Akár hajnali kettőkor is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top