Életmód

Élj olaszosan! Apró örömök a reggeli kávétól az öltözködésig

Egy finom, illatos kávé, egy szép smink, egy szexi fehérnemű, és máris máshogy érzed magad a bőrödben! Az olaszok tudják, hogyan kell kellemesen élni – tanulj az ő példájukból!

Ha kevés örömet találsz a szürke hétköznapokban, ha úgy érzed, belefásultál a mindennapos mókuskerékbe, akkor próbáld ki ezeket az olasz szokásokat, és kezdd el élvezni újra az élet apró örömeit!

Élj olaszosan! Apró olasz örömök a reggeli kávétól az öltözködésig

 

Indítsd jókedvűen a reggelt!

Az olaszok nem tegnap találták fel a dolce vitát, és a többségük tényleg úgy indítja a napját, hogy attól valami különlegeset, kellemeset és szépet vár. Ha pozitív elvárásokkal telve indítod a napod ahelyett, hogy azt lesnéd, mikor esik a fejedre egy zongora, máris jobb lesz a kedved. A kellemes gondolatok hamarabb jönnek egy finom kávé vagy kapucsínó mellett, aminek az illata már magában is lélekmelengető, és segít ráhangolódni a napra.

Edd magad szépre!

Az olasz nők imádnak enni, ezt leszögezhetjük. De azt is tudják, hogy az alapanyag szent. Már kislányként megtanulják, hogy mivel tesznek jót egészségüknek és alakjuknak: a friss alapanyagok, a vitaminban, ásványi anyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök, a sovány húsok, a sok hal és a házi készítésű tészta olívaolajjal és friss paradicsommal az olasz konyha nélkülözhetetlen elemei. Az olasz nők nem lusták megválogatni az alapanyagokat a főzéshez, és pláne nem restek főzni! A megbízható forrásból származó alapanyagok pedig mindig egészségesebbek és jobb minőségűek, mint a félkész vagy gyorséttermi ételek, kisebb adag is elég belőlük, így a vonalainkat sem veszélyeztetik.

Élj olaszosan! Apró olasz örömök a reggeli kávétól az öltözködésig

 

Adj a külsődre!

Az olasz nők igényesek, adnak magukra, és nem sajnálják az időt a szépítkezésre akár otthon, akár szépségszalonokban. A mackónadrág, a lenőtt haj és a sportcipő nem az ő viseletük.  Az igényes külsőre minden körülmények között nagy figyelmet fordítanak, és teljesen mindegy, hogy edzőterembe mennek, bevásárolni indulnak, vagy munkába tartanak: az alkalomhoz illően és mérten mindig kihangsúlyozzák a nőiességüket, és élvezik annak minden előnyét. Minőségi és időtálló ruhák sorakoznak a szekrényeikben, amelyek a különböző kiegészítőkkel nagyon jól kombinálhatók. A tökéletes frizura és az igényes smink is alap az olasz nőknél, akik azt vallják, hogy nem kell nap mint nap drámai sminkben tündökölni ahhoz, hogy meghódítsák a világot, viszont egy kis színezett hidratáló krém, ébenfekete szempillaspirál, és némi pirosító nélkül tilos az utcára kilépni! 

 

Olvass még az olasz életstílusról!

  •  6 olasz sziget, amit imádni fogsz
  •  Olasz, zöldséges nagyon finom vacsora
  • Így változott az olasz szépségideál 100 év alatt – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top