Életmód

3 diéta, ami megalapozza a fogyókúrád

Ha itt tavasz és éled a természet, a testünknek is megújulásra van szüksége. Azok, akik a téli álomban néhány kilót felszedtek, bizony most azon gondolkodnak, hogyan kezdjenek a fogyókúrához.

 Egyre többet süt a nap, és a nagykabát helyett is lassan elővehetjük az átmenetit. A ruhatárunk megújulásával a testünknek is szüksége van tisztulásra, esetleg fogyásra. Most három olyan diétát hoztunk, amelyek megalapozzák a tavaszi átalakulást.

Gyümölcsdiéta

Ha szereted a gyümölcsöket, nem is kérdés, válaszd ezt a diétát! Ugyanis a kúrát a kedvenc gyümölcseidből állíthatod össze. Ráadásul amellett, hogy fogysz, méregteleníted is a tested. Az ásványi anyagok, vitaminok és nyomelemek az egészségednek és a szépségednek jót tesznek. A lényeg, hogy olyan gyümölcsöket válassz, amelyeknek magas a rosttartalmuk, és nincs bennük sok szénhidrát. Ez a diéta a bélrendszernek is jót tesz, de a bőrünk és a hajunk is meghálálja a sok egészséges tápanyag bevitelét. Arra feltétlenül figyelni kell, hogy akkor sikeres a gyümölcskúra, ha alacsony, esetleg néha közepes glikémiás indexű gyümölcsöt fogyasztunk. A diétát natúr joghurttal és zöldséggel lehet és érdemes kiegészíteni. A gyorsabb bélműködés érdekében a gyümölcsöt és a joghurtot külön fogyaszd!

Gabonamentes diéta

A jelentős mennyiségű keményítőt és cukrot tartalmazó élelmiszerekkel túl sok szénhidrát kerül a szervezetünkbe. Ám a testünk képtelen ezt a mennyiséget feldolgozni, így inzulin segítségével a felesleget zsírként raktározza Ahhoz, hogy ez ne következzen be, speciális étrendet kell tartanunk. A szakemberek szerint 3 nap elég ahhoz, hogy leküzdd a vágyat és még több gabonát, cukrot és keményítőt vigyél be. Hogy mit nem fogyaszthatsz? Lisztet, cukrot, rizst, burgonyát, kukoricát, hüvelyeseket, olajos magvakat és gyümölcsöket sem. Amik közül választhatsz: ehetsz húst, tojást és savanyított tejtermékeket is, valamint olyan zöldségeket, amelyekben nincs sok keményítő. A fogyás akkor a legsikeresebb, ha a tejtermékekről, a kávéról és a fekete teáról is lemondasz.

3 diéta, ami megalapozza a fogyókúrád

Bécsi diéta

Az egyik legnépszerűbb kúrák egyike a bécsi diéta. A lényege az, hogy ha betartjuk az étkezési rendet, a szervezetünkben anyagcsere-változás jön létre, amelynek segítségével nagyon sokáig megőrizhetjük a testsúlyunkat. Az egyhetes étrend alappillére, hogy nem fogyaszthatunk cukrot, zsírt és alkoholt. Az olajjal és a sóval csínján kell bánni. A kúra lényege, hogy pontosan be kell tartani az előírtakat. Ez a bécsi diéta étrendje.

  • 1. nap
    Reggeli: feketekávé
    Ebéd: spenót kevés rántással, két kemény tojással
    Vacsora: főtt vagy roston sült marhaszelet főtt zellerrel, zöldsalátával
  • 2. nap
    Reggeli: kávé zsírszegény tejjel, egy magos kifli
    Ebéd: roston sült vagy főtt marhaszelet, zöldsalátával, friss gyümölcs
    Vacsora: sovány sonka – bármennyi
  • 3. nap
    Reggeli: tejeskávé zsírszegény tejjel, egy zsemlével
    Ebéd: egy kemény tojás, paradicsom, zöldsaláta
    Vacsora: 10 dkg sonka zöldsalátával
  • 4. nap
    Reggeli: feketekávé, egy zsemle
    Ebéd: kemény tojás, 15 dkg sovány sajt, sárgarépa
    Vacsora: natúr joghurt gyümölccsel
  • 5. nap
    Reggeli: kávé zsírszegény tejjel, reszelt sárgarépa citrommal
    Ebéd: párolt hal paradicsommal
    Vacsora: roston sült vagy főtt marhaszelet zöldsalátával
  • 6. nap
    Reggeli: kávé, egy zsemle
    Ebéd: grillcsirke zöldsalátával
    Vacsora: két kemény tojás sárgarépával
  • 7. nap
    Reggeli: citromos tea
    Ebéd: roston sült vagy főtt marhaszelet gyümölccsel
    Vacsora: bármilyen mennyiségben bármi – kivéve a tiltott dolgokat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top