Életmód

Clean eating bloggerek a social mediában

A clean eating mozgalom az egyik leginkább „hájpolt” jelenség a social media egészséges életmóddal foglalkozó profiljain.

Lássuk, mit is takar pontosan, és kik a terület izgalmas véleményvezérei!

A clean eating messze több puszta diétánál. Ha elköteleztük magunkat az egészséges étkezésen alapuló életmód mellett, nem csupán a kilók olvadására, hanem a szervezetünknek a gyorsétkezések világán túlmutató, topformás időszakára is számíthatunk. Lényege, hogy az általunk fogyasztott ételek minél inkább „természethez közeliek” és egészségesek legyenek. Vagyis itt a feldolgozott, mesterséges anyagokkal teli fogások nem rúgnak labdába, egy igazi clean eating fanatikus a konzervek és sűrítmények helyett nyakig merül a friss, nyers ételekkel való „barkácsolásba”, kerüljön bármennyi időbe, vagy járjon bármennyi mosatlannal vagy éppen maszatos konyharuhával…

Mi most azokat a social media szereplőket mutatjuk be, akiknek napi szintű aktivitása a legtöbb inspirációt nyújtja az egészséges életmód és többek között a clean eating híveinek is.

A magyar testvérpár, Boglárka és Kati clean eating duója, Cleansanity
@cleansanity_sisterbogi, @cleansanity_sisterkate

A lányok évek óta edzik magukat ezen a területen, rengeteg munkaórát és energiát fektetnek abba, hogy a legfinomabb fogásokat alkossák meg a clean eating égisze alatt. Leginkább azoknak lehet áttörés, akik attól félnek, hogy ha elkötelezik magukat ezen életmód mellett, le kell mondaniuk az igazán ízletes fogásokról. Kati és Bogi nyálcsorgató fogásokkal csábítja át az egészséges oldalra a hezitálókat, olyanokkal, mint a mozzarellával töltött pulykaburger, grillezett minipizza vagy éppen cukkinilasagna kesusajttal, brokkolis aszalt paradicsomos pestóval!

Tiffany, a volt étteremmenedzser, The Gracious Pantry, @thegraciouspantry

Az anyuka 8 éve írja kifejezetten clean eating életmódot bemutató blogját, mára pedig már több mint ezer fölött jár a posztok száma. Tiffany két gasztrokönyvben is társszerző, de rengeteg híres magazinnak is ír egészséges recepteket, amelyekből látványos bemutatót nyújt nemcsak a social mediás felületein, hanem ínycsiklandó képekkel tarkított blogján is. Változatos fogások, kreatív alapanyagok jellemzik.

Olena, IFOODreal, @ifoodreal.com

A Kanadában élő, ukrán származású anyuka 5 éve frissíti rendszeresen blogját, és saját bevallása szerint az organikus, de megfizethető konyha felé próbálja elvinni… A feldolgozatlan főszereplőket praktikus megközelítésben, ízletes, tápláló kombinációkban igyekszik tálalni, teret engedve a gyerekek ízlésének is. Így a szőlődzsúsztól kezdve a proteinszeletekig, a pulykacsilin át a quinoasütiig sok mindent megtalálunk kínálatában.

John és Dana, Minimalist Baker, @minimalistbaker

Az amerikai házaspár, John and Dana nem az érintőleges tippeket keresők kedvence lehet, sokkal inkább azoké, akik akár órákig is képesek elmélyülni az egészséges ételek világában, köztük a tiszta étkezés, vagyis a clean eating életmódban… Egyszerű, és finom fogásokat mutatnak be, amelyekkel kiválthatjuk az eddigi egészségtelen kedvenceket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top