Életmód

Bőrszépítés vízzel

Ha a karikás szemek és a fakó, száraz bőr hozzátartoznak a mindennapi viseletedhez, itt az ideje megismerned a víz szépítő hatásait! Válaszd a legtermészetesebb módszert bőröd ápolására: használd a víz erejét!

A víz nemcsak belülről hidratálja a szervezetet, hanem bőrünk minőségén is rendkívül sokat tud javítani. A vízfogyasztás fontosságáról sokat hallhatunk, azonban kívülről, kúraszerűen használva számos bőrproblémára is megoldást jelenthet. 

Bőrszépítés vízzel

A víz szépítő ereje 

A különböző gyógyvizek, termálvizek a bőrbetegségek, bőrgyulladások, az ekcéma, a pikkelysömör és az akné elleni küzdelemben is hatékonyan alkalmazhatók. Ezeken túl kiváló a fáradtság jeleinek enyhítésében is: a fáradtság nemcsak közérzetünkön, hanem a bőrünkön is megmutatkozhat, de a víz ebben is segíthet! Ha veszünk egy lazító tengeri sós, aromaolajos fürdőt, vagy kiválasztunk egy gyógyvizes, termálvizes fürdőt, segíthetünk izmaink ellazulásában, és amellett, hogy a víz az idegeinket is kisimítja, javítja a vérkeringést és bőrünk állapotát.

A termál- és gyógyvizek ásványianyag-tartalmuknak köszönhetően, bőrünkön keresztül a véráramba kerülnek, erősítik az immunrendszert, és elősegítik az öngyógyító folyamatokat és a különböző betegségekből való gyorsabb felépülést. 

Különleges kezelések vízzel 

Ha nyúzottnak és fáradtnak érezzük magunkat, adjunk magunknak egy kis kimenőt! Próbáljuk ki az érzékeinkre ható, pihentető, hidratáló és szépítő aromafürdőket, vagy akár pezsdítő szénsavas termálfürdőket, és felejtsük el egy kis időre a stresszes hétköznapokat! 

Ha száraz és fakó a bőrünk, akkor választhatunk speciális olajjal gazdagított termálvizes fürdőket bőrünk magas fokú hidratálása érdekében. Nem olyan megszokott, mint az olajok, de érdekes és hatékony kombináció, ha a vízhez korpát vagy kukoricapelyhet adunk: nyugtató és hidratáló hatást érhetünk el, ráadásul a relaxáció közben az esetleges bőrgyulladásokat is enyhíthetjük.

A gyógynövények számos egészségügyi és szépészeti problémára jelenthetnek megoldást és a vizes kezelésekkel elegyítve még hatékonyabbak: némely helyeken a különböző gyógynövényes testkezeléseket termálfürdővel kombinálják. Amíg a 36-37 °C-os termálfürdőben áztatod magad, bőröd felmelegszik, és előkészül a gyógynövények felvételére, így azok hatékonyabban fejtik ki jótékony hatásukat. Ha utána még egy masszázst is beiktatsz, még azt is elfelejted, mit jelent stresszesnek lenni! 

Még több wellness és stresszoldás az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top