Életmód

„Az otthoni tornázást jó csapatban nagyon jó közösségi élménnyé lehet varázsolni!” (X)

Kádár-Papp Nórival, a „Gyerünk, Anyukám!” alapítójával beszélgettünk az otthoni tornázásról, testképről, plusz 20 kilóról, közösségi élményről a 2018. január 15-én induló, szülés utáni regeneráló program apropóján.

Sok érv szól az otthoni mozgás mellett, nem kell utazni, cipelni a törülközőt, bezacskózni a vizes tusolópapucsot, mégsem vesszük rá magunkat könnyen. Szerinted mi a legnehezebb az otthoni tornában?

K.P.N.: Az, hogy nem nyilvános, nem számonkérhető, és nem állnak ott a drukkerek, hogy a célvonalnál megtapsoljanak. Kifejezetten magányos műfaj, nincs instant elismerés, amire – akár bevalljuk, akár nem – mindannyiunknak szüksége van időnként.

Ennek ellenére eddig több ezer anyuka szánta rá magát, hogy a „Gyerünk, Anyukám!”-mal mozogjon.  Mi motiválja őket a leginkább?

K.P.N.: Kiderült, hogy ezt a magányos otthoni tornázást jó csapatban nagyon jó közösségi élménnyé lehet varázsolni. Igazi sorsközösség ez: elismerik egymás eredményeit, istápolják a lemaradni látszókat. Szeretik, hogy a közösség kemény magja őszinte, mesélnek a sikereikről, élményeikről, de az otthoni balhék, a mélypontok sem tabuk. Nem az álarcért szeretnék a közösség elismerését, hanem a kitartásért vagy a teljesítményért. Szerintem ez egy őszinte terep, és ez hajtja az anyukákat.


Ha már az álarcokról beszélünk, sok szó esik nálatok a tökéletes és a valós testről. Lehet, hogy az anyukák egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben, vagy van egy tökéletes, vágyott testkép?

K.P.N.: Van. Mindenkinek más, de nevezzük inkább ideális testnek. Mindenkinek a saját teste az, rendesen táplálva és karbantartva, megfelelő súlyban. Két trend megy mostanában nagyon. Az egyik, hogy legyél plus size – ha neked az a jó és boldog vagy, senkinek nincs joga beleszólni. A másik a csak fehérjeturmixos kulaccsal, edzőteremben fotózkodó fiúk és lányok világa, amiben csak az edzésről és a tisztán kajálásról szól az élet. Szerintem a szélsőségek között jó megtalálni az arany középutat. Nem beletörődni, de nem is alárendelni mindent a kinézetünknek. Változtatni azon, amin a lehetőségeink engedik, és még komfortosan megoldható, de semmiképp sem elkeseredni és sóvárogva figyelni a „tökéletes testűek tökéletes életét”. És ez annál egyszerűbben megy, minél nagyobb békében vagyunk önmagunkkal.

www.gyerunkanyukam.hu

Nézd meg a videót itt!

 

2018. január 15-én indulnak a „Gyerünk, anyukám!” új programjai, köztük a szülés utáni regeneráló program. Vágj bele a rendszeres otthoni sportolásba egy aktív közösséggel, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top