Életmód

Ápolt lábak: így szőrteleníts

Hogy ki milyen szőrtelenítő praktikára esküszik, az teljesen változó. Az viszont biztos, hogy a nők jelentős része állandóan szőrteleníti a lábát. Ugyan egyre többet hallani olyanokról, akik tudatosan szállnak szembe a szőrtelenítési trenddel, és ezt a fajta lázadást a természetesség jegyében terjesztik, a szépségideál nem változik, és a közvélemény az ápolt, szőrtelen lábakat részesíti előnyben.

A szőrtelenítésnek több módja is kedvelt. A legegyszerűbb a borotválás. Ugyan valóban könnyűnek tűnik a folyamat, mégis fontos, hogy a szőrszálakat kellőképpen megpuhítsuk a borotválás előtt, mert a bőrünket így kíméljük és alapvetően hatékonyabban szőrteleníthetünk ezáltal. A borotválás gyors és nem jár fájdalommal. Az viszont garantált, hogy gyakran kell majd szőrtelenítened, ha ezt a módszert választod. A lábat természetesen olyan eszközzel érdemes borotválni, amelyet kifejezetten a nők számára alakították ki. A borotvagél is legyen olyan, amit speciálisan a nőknek állítottak össze, ugyanis azok tartalmaznak a bőrük számára megfelelő összetevőket.

A gyantának is megvan a rajongótábora. Sokan esküsznek rá, mivel gyökerestől szedi ki a szőrszálakat, és viszonylag hosszú ideig marad ápolt a láb a használata által. A gyanta használata sem bonyolult, ha meleg gyantáról beszélünk, addig kell hevíteni, amíg folyékonnyá válik az anyag. Nem szabad túlmelegíteni, mert megégethetjük vele a bőrünket. A gyors mozdulatok nagyon fontosak, így elviselhetőbb a fájdalom. A hideg gyantát nem kell melegíteni, az használatra készen kapható.

Ápolt lábak: így szőrteleníts

A szőrtelenítő krémekben olyan vegyület van, amely a szőrszálakat leválasztja a testről. Mivel nem feltétlenül kímélő az eljárás, olyan testfelületeken érdemes használni, ahol a bőr ellenálló. Aki kipróbálja ezeket a termékeket, csak úgy tegye, hogy előtte teszteli a krémet egy pici bőrfelületen, ugyanis így zárhatja ki a komoly allergiás reakció veszélyét. A szőrtelenítő alkalmazása fájdalommentes, de csak 1-2 hétig biztosítja az ápolt lábakat. Az epiláló gépek is népszerűek, hiszen a gyantához hasonlóan hosszú ideig maradhatunk szőrtelenek. A fájdalom viszont, amivel az epilálás jár, sokakat elriaszt a használatától.

Szőrtelenítés után mindig érdemes hidratálni a bőrt. Olyan lábápolót kell választani, amelyik könnyen felszívódik és az összetevői által felfrissíti a fáradt, nehéz lábakat. A finom illat pedig csak ráadás. Az ápolt lábak meghálálják a kényeztetést és magabiztosságot sugallnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top