Életmód
Szponzorált tartalom

Így válassz ruhát a gyereknek és magadnak belvárosi kánikula idejére

Forróság ide vagy oda, legtöbbünk nem teheti meg, hogy az egész nyarat valamelyik vízparton töltse. Így maradnak a hosszú, aszfaltolvasztó hetek a városban, ahol a házak árnyékára tapadva lépegetünk, hogy legalább fél perccel később süljünk meg gyerekestől.

Azonban mégsem kuksolhatunk egész délután a szobában, kell a gyereknek a friss levegő, a játszótér, a park vagy a közeli focipálya. Nincs mese hát, menni kell. De miben?

Bár jó lenne egy picit a divat oltárán is áldozni, 30 °C felett azonban mégiscsak túlélésre játszunk, és a trendiség helyett a praktikum az, ami diadalmaskodik. Tökéletesen megértve és átérezve az álláspontot, olyan szetteket állítottunk össze, amikben jól érezhetjük magunkat, és amennyire csak lehet, kánikulabiztosan vághatunk bele a játszóteres délutánba.

A ruhák mellett a kiegészítőkre, sőt még a fényvédőre is gondoltunk, hiszen ez utóbbi nélkül kész őrültség akár csak az orrunkat is kidugni az utcára.

Persze a csemetékről sem feledkeztünk meg! Esetükben még fontosabb, hogy jól szellőző, kényelmes  öltözékben és lábbeliben rohangáljanak vagy hódítsák vissza a legközelebbi mászókát várat egy tűzokádó sárkánytól.

Anya-lánya

Hőségben ne csak a gyerekre adjunk lenge pamut- vagy lenvászon ruhát, de mi is hasonlóképp öltözzünk fel. A 100% műszálas cuccok nem jó barátok még akkor sem, ha csinosak. Lánykánknak vigyünk magunkkal vékony kalapot is, hisz az egész játszóteret nem borítja árnyék, és magunknak is legalább egy napszemüveget pakoljunk oda, hogy óvjuk szemünket.

Méretes táskánkba a víz-zsepi-nedves törlő szentháromsága mellé pakoljunk fényvédőt is – de szigorúan csak azután, hogy minden indulásra kész jelöltet tetőtől talpig bekentünk vele. Igen, még délután ötkor se feledkezzünk meg róla, még akkor is megkaphatja bőrünket a nap. 

Így válassz ruhát a gyereknek és magadnak belvárosi kánikula idejére

1. Teknőspáncél hatású napszemüveg – Mango / 2. Rojtozott lenvászon ruha – Mango / 3. Hátán pillangós trikó – H&M / 4. Szívecskés pamutsort – H&M / 5. Szívecskés napkalap – H&M / 6. Kerek bevásárlótáska – Mango / 7. 1 + 1 Fényvédő ajándékcsomag: SPF50+ naptej gyermekeknek és SPF 30 Extra könnyű naptej érzékeny bőrre – Eucerin / 8. Minnie-s homokozószett – mall.hu / 9. Barna bőrszandál – Pikolinos / 10. Nyuszis bőrszandál – Bartek

Anya-fia

A jól szellőző pamutruházat mellett figyeljünk a gyerek lábbelijére is, semmiképp se zárt, műbőr cipőt adjunk a lábára, a játszótéren pedig, ha a körülmények engedik, nyugodtan hagyjuk, hadd futkározzon mezítláb, a talpának úgyis az a legjobb.

Saját részre a trikó-sort kombót is feldobhatjuk némi virágos mintával és lenge, csajos szabással, ami nem csak divatos, de kényelmes választás is egyben. A fejpántok nemcsak trendi kiegészítők, de kényelmesen el is tűrhetjük velük hajunkat a homlokunkból, így frufru esetén határozottan jó, ha kéznél van egy.

Fordítsunk külön figyelmet arcunk fényvédelmére is: egész évben javasolt a bőrtípusunknak megfelelő készítményt használni. Ha eddig mégis elmaradt a krémezés, most már mindenképpen pótoljuk, hiszen a káros napsugárzás a No.1 oka az idő előtti ráncok kialakulásának. A bőrrákról meg már ne is beszéljünk.  

Így válassz ruhát a gyereknek és magadnak belvárosi kánikula idejére

1. Sárga pántos felső – Zara / 2. Piros-lila fejpánt – Zara / 3. Lenge virágos sort – H&M / 4. Race-mintás póló – Mango / 5. Oldalán csíkos rövidnadrág – Zara / 6. Cápás baseballsapka – H&M / 7. Fonott, nagy méretű táska – Mango / 8. Sötétkék szandál – Tamaris / 9. SPF50 anti-aging hatású, arcra való fényvédő – Eucerin / 10. SPF50+ naptej gyermekeknek – Eucerin / 11. Sötétkék bőrszandál – Geox / 12. Összecsukható roller – Decathlon

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top