Életmód
Szponzorált tartalom

Amiért imádjuk a szaunázást

Vannak, akik relaxálni járnak a szaunába, mások a legtutibb baráti összejöveteleket tartják a szauna szeánszok alkalmával. Egészséges, stresszoldó és ellazít - kell ennél több?

A szaunázás tökéletes kikapcsolódás azok számára, akik élvezik a forró gőzfürdőt és el tudnak lazulni a sajátos klímában. Egyedül is élvezhető, a pároddal is szuper randi helyszín lehet, de a barátaiddal is relaxálhattok együtt az egészségetekre. Akik rendszeresen szaunáznak, jól tudják, hogy mennyire nagyszerű érzés egy tökéletes szeánsz után megtalálni önmagunkat. Akik pedig még most ismerkednek a gőzfürdőzéssel, nekik garantáljuk, hogy semmihez sem hasonlítható érzésben lesz részük, ha ráhangolódnak a szauna nyújtotta élvezetekre. Összeszedtük, miért imádjuk a szaunázást.

Egészséges

A szaunázás egészséges. Az egyik legtöbbet emlegetett hozadéka a méregtelenítés, az izzadás által ugyanis számos méreganyag távozik a testből. Az immunrendszert és az ereket erősíti, a bőrre gyakorolt jótékony hatását hamar megérzik a szauna használók: míg a szaunában nagy a forróság, a kinti hideg vizes zuhannyal kombinálva nemcsak felfrissül a bőrünk, hanem új életre is kél.

Érted van

Kevés jobb és hatékonyabb természetes stresszoldó szeánsz létezik a szaunázáson kívül, ami ennyire népszerű és ami ilyen könnyen elérhető. A szaunázás középpontjában ugyanis mindig te vagy, a tested és a lelked, ezért úgy alakíthatod az egészet, ahogyan csak szeretnéd. A lényeg ugyanis, hogy érezd jól magad: ne ragaszkodj olyan szabályokhoz, amelyek kellemetlenséget hoznak. Ha úgy érzed, hogy sok neked a hőség, állj fel és menj ki. Ha túl melegnek találod a fenti helyeket, válaszd a lentieket – senki nem fog rosszat gondolni rólad emiatt. Mindenki lazulni jár a szaunába, azért, hogy relaxáljon és felfrissüljön.

Mesteri

Tudtad, hogy a szauna mesterek varázslók? Nem, sajnos nem a szó szoros értelmében azok, ahhoz viszont nagyon értenek, hogyan tegyék még tökéletesebbé a napodat. A szauna programok során ugyanis több dolguk is van a szórakoztatásodon kívül: különböző illatokkal teszik kellemesebbé a légkört, gondoskodnak a helyiség ideális hőmérsékletéről és páratartalmáról. Ha valami igazán nagyszerűre vágysz, szaunázz olyan helyen, ahol mesterek segítik a kikapcsolódásodat.

Csodás bőrápoló

A szépségápolás terén is számtalan lehetőséget tartogat a szaunák varázslatos világa. A bőrszépítést aromás olajokkal segíthetjük, de a változatos felöntések is nagyon pozitívan hatnak a bőrünkre. Ha szauna mester vezeti a programot, ő kezeli a felöntéseket, ám ha te szeretnél olajat használni, arra ügyelj, hogy az a bekészített edényben lévő vízbe csepegtesd és soha ne közvetlenül a kőre. Sajátos krémek is bevethetőek a szaunázások alkalmával, a legjobbat akkor tesszük a bőrünkkel, ha szakember segítségét kérjük ezek kiválasztásában.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top