Életmód

Ez a közös azokban, akik brutál sokat fogytak

A villámdiétákat felejtsék el azok, akik hatékonyan szeretnének fogyni. A mozgást viszont nem szabad elkerülni.

Akik jelentős súlyfelesleggel éltek, majd lefogytak, mindannyian a hosszú távon is jól működő életmódváltásban találtak sikerre. Ugyan mindannyian azt mondják, hogy olyan recept nem létezik, amely mindenkit megszabadít a felesleges súlytól, azért van jó néhány dolog, ami közös azokban, akik képesek voltak több tíz kilót is leadni. Az életmódváltás hozta el számukra a megváltást, de azt mindannyian vallják, hogy erre lélekben is meg kell érni. Ugyanis mindannyiuk életében eljött az a pont, amikor érezték, hogy bizony szinte bármire képesek azért, hogy elérjék a kitűzött céljaikat. A legtöbben persze számtalan sikertelen próbálkozáson estek túl, mire eljutottak a problémájuk megoldásához, és hosszú távon is működött a fogyókúrájuk. Összeszedtünk néhány tanácsot, amely a nagy fogyók legtöbbjének bevált.

Többször keveset

Az életmódváltás fontos eleme a megfelelő táplálkozás. Számtalan tudatos étkezésre felhívó oldal létezik, ahol fontos információkat találunk arról, hogy mit, mikor és hogyan érdemes fogyasztani. A diéták szerves része a cukor- és a szénhidrátbevitel csökkentése vagy teljes elhagyása. Emellett minden szakember azt javasolja, hogy a megfelelő anyagcsere fenntartása végett inkább többször kevesebbet együnk.

Mozgás!

Valószínűleg mindenkinek beleégett már a tudatába, hogy nincsen fogyás mozgás nélkül. Ugyanis nemcsak a testnek, hanem a léleknek is óriási szüksége van rá. Legyen szó úszásról, futásról, tornáról vagy épp gyaloglásról, a lényeg, hogy a fogyni vágyók lépjenek ki a komfortzónájukból, és tegyenek magukért. A sport az anyagcserét is felpörgeti, és olyan hormonok szabadulnak fel általa, amelyek sokat segítenek a diétázóknak abban, hogy jól érezzék magukat.

Ez a közös azokban, akik brutál sokat fogytak

Kell a motiváció

Számtalan mélypont jöhet közbe a legsikeresebb diéták során is, így arra az esetre, ha a léleknek megerősítésre van szüksége, nagyon jól jön a motiváció. Hogy kit mi hoz lázba, mi lelkesít, az nagyon változó. Vannak, akik egy gyönyörű ruhadarabot akasztanak a szekrényekre, hogy nap mint nap lássák, mi a cél. Mások egy korábban róluk készült fotóval üzennek maguknak. Olyanok is akadnak, akik a naplójukat vezetve könnyebbülnek meg a nehéz pillanatokban.

Lépésenként

Bár a nagy fogyások mögött nagy elhatározás áll, akik sok súlytól szabadultak meg, saját bevallásuk szerint már a részsikereknek is tudtak örülni. A titkuk nem az volt, hogy sanyargatták magukat, hanem hogy életmódot váltottak, és türelmesen várták a fogyást. A hosszú távú célt rövid távú lépésekre osztották, és örültek minden elért eredménynek.

Még több nagy fogyás történet az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top