Életmód

Akár egy dokumentumfilmben – ismerd meg a gyártási kulisszatitkokat! (X)

Mit árul el a minőségről, ha jól roppan egy üreges csoki? Hogyan lehet a magyar ízlésvilágra szabni egy instant kávét? Ki tudja megbecsülni, mennyi gabonapehely fogy majd el a polcokról? A kérdésekre a választ a Nestlé kulisszái mögé betekintve kaphatjuk meg, ahol az is kiderült, milyen összetett munka zajlik kedvenc termékeink gyártása körül.


Biztosan gondolkodtatok már azon nagybevásárlás közben, hogyan kerül a polcra egy-egy kedvenc terméketek. Aki igazán tudatos vásárló, tüzetesen átnézi a csomagoláson lévő alapanyagokat, de annak is szeret utána járni, hogyan lesz ezekből az alapanyagokból késztermék. Talán ezért is imádjuk a „Hogyan készült?” jellegű dokumentumfilmeket: szeretünk a kulisszák mögé nézni, és meglátni, hogy a nagyüzemi gyártásban ugyanúgy szükség van gondos kezekre és szakértelemre, mint egy kistermelőnél.


Ezt az élményt hozta el a Nyisd Ki a Nestlét! kampány, amely a magyarországi gyártást és a Nestlé márkái mögött zajló csapatmunkát mutatta be kisfilmeken, a hazai dolgozók szemén, illetve blogger-együttműködéseken keresztül. Mivel Magyarországon – a felmérések szerint – 10-ből 9 család konyhájában megtalálható valamilyen Nestlé-termék, a vállalat fontosnak tartja, hogy a mindennapi gyártási és termékfejlesztési folyamatokat érthetővé tegye a fogyasztók számára. A négy videóban a Magyarországon elérhető, népszerű Nestlé-termékekről – mint a MAGGI, a Nestlé gabonapelyhek, a Nescafé és Nesquik család, illetve az üreges (ünnepi) csokoládék – a központban és a gyárakban dolgozó szakembercsapat osztja meg a kulisszatitkokat.


Négy népszerű véleményvezér – Takács Nóra életmódblogger, Fördős Zé gasztroblogger, Csorba Anita életmódblogger és Suri Dominika cukrász, influencer – meghívást kapott a diósgyőri üregescsoki-gyárba, mely a világ 25 országába készít termékeket, és megismerhették a tervezés és gyártás minden lépését „Izgalmas látogatás volt, ritkán lehet ennyire testközelből figyelni egy termék megszületését” – mesélt tapasztalatairól Takács Nóra.

„Mi is kipróbálhattuk, hogyan kell egy csokitehenet kézzel fóliába csomagolni, hogy az olyan legyen, mint a boltokban. Mondanom sem kell, nem ment könnyen” – tette hozzá. Fördős Zé számára a legmeglepőbb a minőségellenőrzés volt: „Szinte naponta dolgozom csokis alapanyagokkal. Érdekes volt látni, hogy egy kóstolónak nemcsak az ízt, állagot, illatot, hanem még a csokoládé roppanását is figyelnie kell, mielőtt kiengedi a gyárból a terméket.”


A gyárlátogatásról a Nők Lapja Café oldalán is beszámoltunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top