Életmód
Szponzorált tartalom

A folyékony arany (X)

Az köztudomású, hogy a zsírok létfontosságú energiaforrásai az emberi szervezetnek, ráadásul nélkülözhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok felszívódása számára, szükségesek a sejthártya felépítéséhez, de egyes hormonok működéséhez is elengedhetetlenek. Fontos azonban, hogy JÓ zsírokat fogyassz! A telített zsírok felelősek a magas koleszterinszintért, a túlsúlyért, az erek elzáródásáért, de kedvezőtlen hatással vannak a szív- és érrendszer egészségére is. Ezért ezeket érdemes kerülnöd! A telítetlen zsírsavak közé tartoznak a hidegen sajtolt növényi olajok és a halolaj. A telítetlen zsírok segítenek leoldani az érfalakról a lerakódást, csökkentik a koleszterinszintet, vagyis általában épp ellentétesen hatnak, mint az egészségkárosító telített zsírok. Inkább ezekkel az olajokkal szereld fel a konyhád!

A kukoricaolaj azok közé az olajok közé tartozik, melyek fogyasztása a szívinfarktus megelőzésében segít, csíraolaja a koleszterinszint csökkentésére, és mentális életünkre is jótékonyan hat. Mivel E-vitamin tartalma magas, ezért puhává és rugalmassá teszi a bőröd, és a hajad is szebbé varázsolja. Hazánkban a legnagyobb területen vetett gabona a kukorica, így olyan nyersanyag ez, mely bőven rendelkezésre áll, ezért a kukoricaolaj előállítása gazdaságos, a belőle készült termékek pedig megfizethetőek. Végezetül pedig egy olyan előny, melyet most, a grillezés szezonjában fogsz különösen értékelni. A kukorica olaj füstpontja ugyanis elég magas, vagyis magasabb hőfokon kezd el égni és füstölni az olaj, ezzel együtt pedig sokkal kevesebb rákkeltő anyag keletkezik, és a füst is kevesebb.

A CIVITA által forgalmazott kukorica olajok különleges ízesítésüknek köszönhetően megkönnyítik a munkát a konyhában. Használhatod egy lépésben pácolásra is, mert szaftos és ízletes lesz a végeredmény. A salátaolajokkal pedig könnyed, ízletes és egyszerű öntetet varázsolhatsz a salátádra. Mindegyik olajat különös odafigyeléssel állítjuk elő, hogy sérülésmentesen kinyerhessük a kukoricaszem legnemesebb részét, a csírát. Ezután kíméletes mechanikus sajtolással készült kiváló minőségű olaj kerül minden palackba, melyet a válogatott fűszerekkel koronázunk meg.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top