Életmód

A 4 legtrendibb fitneszedzés

A fitnesz divatja is nagyjából olyan gyorsan változik, mint a ruháké: ami jó volt még tavaly tavasszal, az idén már nem menő – még akkor sem, ha akkor illett hozzád. Edzésmódokat a hatékonyságuk és divatosságuk szerint is lehet választani, és ha neked nem csupán az számít, hogy jól átmozgasd a tested, hanem az is, hogy eldicsekedhess, hogy a legújabb trendek szerint izzadsz, akkor a következő friss, meleg, ropogós fitneszedzéseket ajánljuk figyelmedbe!

 

Szeretnéd követni a fitnesztrendet, vagy csak egyszerűen meguntad azt az edzést, amire évek óta jársz? Az alábbi lista akkor neked szól – itt megtalálhatod a legújabb edzőtermi őrületeket, amelyek között még olyan is akad, ami tényleg hasznos lehet a testednek!

Jungle dancing

A zumba jött, látott és tarolt, és még mindig a legkedveltebb mozgásformák közé tartozik. A láthatáron azonban már felbukkant a nagy rivális, amely ellenállhatatlan ritmusaival és mozdulataival kiüti majd a nyeregből a zumbát: a jungle dancing. Az öt alapelemből felépülő edzés kombinálja a kickbox, a HIT (high intensity training), a pilates elemeit egy afrikai ihletésű táncmozgással, amit hiphop-, reggae- és popzenékre kell minél nagyobb erőbedobással lejteni az edzőtermek gumiszőnyegén.

A 4 legtrendibb fitness edzés

 

Trambulinfitnesz

A gumiasztal nemcsak a cirkuszi mutatványosok és a gyerekek kedvenc játékszere, hanem a karcsúsodni, ügyesedni és erősödni vágyó nőké is. Heidi Klum, az ismert szupermodell már többször is a világ tudomására hozta, hogy az ő alakjához a napi trambulinozás nélkülözhetetlen, s erre az élelmes edzők fel is kapták a fejüket Ausztriában, és kidolgozták a gumiasztalfitnesz alapelemeit. Hogy ezek pontosan mik is, azt még nem tudjuk, de a hírek szerint 30 perc alatt 300 kalóriát éget el.

Retrofutás

Ne tévesszen meg senkit a név: a retrofutás nem arról szól, hogy a 70-es évek stílusában kocogunk egyet, és még csak nem is arról, hogy valami avíttas, régimódi joggingfelszerelést veszünk fel. Itt a kifejezést szó szerint kell érteni: retrográd módon, vagyis visszafelé haladva, háttal kell futni… Japánban ez most a legnagyobb divat, és Ausztrália és az USA trendorientált közönsége is ráébred lassanként, hogy számára ez az igazi és tökéletes mozgásforma. Ami azt illeti, nem rossz edzésnek sem a dolog, mert 30 százalékkal több energiát használ fel, mint a normális futás, és kevésbé terheli meg a térdeket is. Személyes jó tanácsunk: az első próbálkozásokat kíváncsi tekintetek elől elzárva érdemes megtenni, és Margit-szigeti nagy körnek csak kellő rutin birtokában vágj neki!

A 4 legtrendibb fitness edzés

Virtual Dance

Ha valami, akkor ez tényleg korunk fitneszdivatja lesz: a Virtual Dance kedvéért ugyanis kis sem kell mozdulni otthonról. Jogos a kérdés: akkor meg mi értelme van? Ez a fitneszprogram azoknak válhat be, akiknek nincs idejük utazgatni az otthonuk és az edzőterem között, vagy más okból nem tudnak személyesen ellátogatni az edzésre: elég, ha interneten regisztrálsz egy kis pénzért egy fitneszstúdióba, és a számítógéped monitorján keresztül – sőt a haladóbbak egy 3D sisakon át – virtuálisan is részese lehetsz az edzésnek. Követheted az edző utasításait, és végigcsinálhatod azt az izzasztó programot egymagadban otthon, amit mások a teremben, és közben az ő izzadságszagukat sem kell elviselned. Próba, szerencse – lehet, hogy valakinek ez válik be!

Még több edzés az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top