nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
7 egyszerű és hasznos pszichológiai trükk, ami megkönnyíti az életed

7 egyszerű és hasznos pszichológiai trükk, ami megkönnyíti az életed

Vesd be ezeket az egyszerű trükköket a stresszes hétköznapokon, és figyeld a jótékony hatásukat!
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

 Bár mindannyian egyéni és leképezhetetlen miniuniverzumok vagyunk, a pszichológusok azért felfedeztek pár olyan problémát és viselkedésmintát, ami egyszerre sokunkra igaz. Így olyan tippeket is tudnak adni, amit bármelyikünk bevethet, ha stresszmentes, könnyed és felszabadult hétköznapokra, valamint hatékony és sikeres kommunikációra vágyik. Lássuk most ezeket!

7 egyszerű és hasznos pszichológiai trükk, ami megkönnyíti az életed

1. Hogy rájöjj, hogy a másiknak tetszel-e, beszélgetés közben válassz ki egy szót, és akárhányszor azt használja, mosolyodj el! Ha ezután gyakrabban használja majd ezt a szót, biztos lehetsz benne, hogy nyert ügyed van.

2. Azt akarod, hogy komolyan vegyenek? Vesd be gyakrabban az “ezt az édesapámtól tanultam” kifejezést! Az emberek hajlamosak rettentően tisztelni a szülői tanácsokat.

3. Zavar a reggeli tömeg a metrón? Nézz határozottan és céltudatosan magad elé, amerre menned kell. Ha hiszed, ha nem, ez a határozott attitűd úgy nyitja majd meg előtted a tömeget, mint Mózes a Vörös-tengert!

4. Veled is gyakran előfordul, hogy nem tudsz szabadulni egy a fejedbe ragadt slágertől, és végül már az őrület határára sodródsz? Gondolj a szám végére! Ugyanis csak azokon a dolgokon kattogunk, amik befejezés nélkül maradnak.

5. Rá akarod venni a gyerkőcöket, hogy megegyék a brokkolit? Ahelyett, hogy azt kérdeznéd “kértek brokkolit?”, kérdezd ezt: “két brokkolit kértek vagy hármat?”. Így úgy érzik majd, az ő döntésük szerint cselekszenek!

6. Ha tudod, hogy új embereket fogsz megismerni, és kézfogásra kerül majd a sor, előtte dörzsöld össze a tenyered! A meleg ugyanis bizalmat ébreszt, míg a hideggel az ellenkezőjét érheted el.

7. Ha örökre meg akarod nyerni a barátod bizalmát, ismételd meg, amit mondott. Kezdd így: “Ahogy a múltkor mondtad…” Ebből érzi majd, hogy figyeltél rá. Azért túlzásba ne vidd!

Forrás: The Mind’s Journal

Megosztás Facebookon