Életmód

4 ok, amiért idén sem sikerülhet a strandforma (X)

A sokadik beteljesületlen szilveszteri fogadalom és a rengeteg bukással végződő tavaszi diétakísérlet után érdemes számba vennünk a azon okokat, melyek miatt a strand öltözőjében idén sem merjük magunkra ölteni kedvenc fürdőruhánkat!


Otthon megingunk

Sok ember képes rövidebb időszakra kemény diétát magára erőltetni, de csak nagyon kevesen képesek heteken át következetesen távol tartani maguktól az édességeket, az üdítőket, és az egyéb ránk leselkedő gasztrofenevadakat. A legtöbb diétázó életét a kezdeti sikerek után jelentős visszaesés jellemzi.
A felmérések szerint leggyakrabban az esti órákban szegjük meg diétánkat, és ha már egyszer megszegtük, akkor mindent vagy semmit alapon nem fukarkodunk a kényeztető falatokkal. Fontos tehát, hogy aktívan készüljünk ezekre a pillanatokra. Ha tudjuk, hogy este könnyen megingunk, akkor tervezzünk be étrendünkbe szénhidrátban és cukorban szegény, ízletes fehérje turmixokat. A megemelt fehérjebevitel hatására izomzatunk könnyebben fejlődésnek indul, és édesség iránti vágyunk is csillapítható.

Rosszul vásárolunk

A sportolók körében közismert szabály, hogy éhesen nem szabad vásárolni, mert ilyenkor a diétázó kosarába nagyobb valószínűséggel kerül be 1-1 péksütemény, csokoládé vagy bármilyen cukros falat, mint saláta, csirkemell vagy köles. Készüljünk fel vásárlásainkra, ne induljunk csatába korgó gyomorral! Bevásárlás előtt elégítsük ki édesség iránti igényünket és biztosítsunk szervezetünk számára több órán át kitartó fehérjemennyiséget!

A Scitec Nutrition Diet Protein fehérje turmixa megfelelő választás lehet, ha alacsony cukor- és magas fehérjetartalmú édességre vágyunk. Adagonként 1 grammnál is alacsonyabb cukortartalma mellett biztosítja számunkra a napi fehérje bevitelünk akár 40%-át is. Karnitin, zöld tea és CLA összetevői pedig minden diétázó számára ismerősek.

A kardió edzés

A kardió edzés nem a legalkalmasabb mozgásforma, ha fogyni szeretnénk. Monoton és unalmas, ennélfogva könnyebb abbahagyni, mint elkezdeni. A kardió edzés ráadásul kevesebb kalóriát és zsírt éget, mint az intenzíven végzett súlyzós edzés. Ez utóbbi nem csak sportolás közben hatékonyabb, de a nap hátralévő részében is intenzívebb zsírégetést eredményez, ráadásul feszesebbé, kerekebbé teszi izomzatunkat.

A csirke és a rizs

A csirke-rizs kombó elterjedt a diétázók körében, pedig számtalan érv szól ellene.
A főtt rizs kifejezetten magas szénhidrát tartalommal és glikémiás indexszel  rendelkezik. Ennek köszönhetően rövid idő alatt képes megemelni vércukor és inzulin szintünket, melyek a zsírégetés ősi ellenségei. A csirke-rizs kombó ráadásul roppant unalmas, így diéta alatt sokszor finomabb falatok után vágyakozunk.
A diéta lehet élvezetes! Ismerjük meg a köretek változatos világát, együnk kölest, hajdinát, sült céklát, édesburgonyát és sült zöldségeket.
A zsírok valójában nem a diéta ellenségei. Alacsony szénhidrátbevitel mellett választhatunk szaftosabb, zsírosabb húsokat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top