Életmód

Magányos kereszteshadjáratba kezdett egy apa az öngyilkosságra készülő tinik megmentéséért

„Ne add fel!” – kéri városszerte kirakott transzparensein a 42 éves seattle-i férfi, aki az után kezdett kampányolni, hogy több tinédzser is öngyilkos lett a környéken.

A tinédzserek mentális egészségét próbálja megerősíteni egy állástalan seattle-i apuka, aki egy öngyilkossági hullám után „You Matter” (Számítasz) címmel magányos figyelemfelhívó kampányt indított a városban – írja a Yahoo Lifetsyle.

Fotók: Colby Wallace

A 42 éves Colby Wallace május 12-én tudta meg, hogy rövid idő alatt négy tinédzser is öngyilkosságot követett el Seattle King County nevű negyedében. „Helyi középiskolások voltak, mégsem beszélt róluk senki” – mondta a lapnak.

A férfinak egy barátja mesélt a „Dont Give Up” (Ne add fel) mozgalomról, amelyet 2017-ben egy oregoni anya, Amy Wolff indított, aki kampányával jelentősen csökkenteni tudta az öngyilkossági rátát a közösségében. Wolff ma már egy nonprofit szervezetet vezet, amely az öngyilkosság ellen buzdító feliratokkal ellátott táblákat, matricákat és karkötőket árul.

Wallace azonnal felhívta a nőt, és megrendelt tőle tizenöt táblát, amelyeken a „You Are Worthy of Love” (Megérdemled a szeretetet), „Don’t Give Up” (Ne add fel), a „You Matter” (Számítasz) és a „Your Mistakes Don’t Define You” (Nem a hibáid határoznak meg téged) feliratok szerepelnek.

„Rájöttem, sosem lehet tudni, ki az, aki komoly problémákkal küzd. Sokan vannak, akiknek látszatra rendben van az életük, mégis szükségük van a segítségre” – magyarázta a férfi.

Wallace egyszemélyes keresztesháborújához idővel mások is csatlakoztak. Miután valaki megrongálta a táblákat, a szomszédok adománygyűjtésbe kezdtek, hogy újakat vásárolhasson. „Örülnék, ha más környékeken is lennének olyan emberek, akik csatlakoznak a kezdeményezésünkhöz” – mondta a férfi. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top