Életmód

Külföldön plasztikáztatott, majdnem belehalt

Szebb külsőt akart a nő, kis híján anya nélkül maradt a kislánya.

Egy Katie nevű amerikai nő közel 60 kilós fogyása után sem volt elégedett a testével, és úgy döntött, elvégeztet magán néhány plasztikai beavatkozást. Az észak-karolinai Charlotte-ban élő anya azonban nem hazájában keresett magának plasztikai sebészt, hanem a Dominikai Köztársaságban. Gyerekkorában élt ott, beszél spanyolul, és néhány ismerőse ott járt orvosi egyetemre, ezért úgy vélte, megbízhat az ottani szakemberekben.

A dominikai klinikán vállalták, hogy egy műtéttel elvégzik rajta a zsírleszívást, a has-, valamint a karplasztikát is. A beavatkozás sikeresnek tűnt, ám miután Katie hazautazott, komplikációk léptek fel.

A kép illusztráció (iStock)

Erős fájdalmak gyötörték, képtelen volt felülni, aludni, pláne dolgozni. A nő üzent a műtétet végző orvosnak, aki azzal nyugtatgatta, hogy ez teljesen normális, illetve annyit javasolt, hogy vegyen be fájdalomcsillapítót, illetve használjon antibiotikumos kenőcsöt.

Mivel azonban a fájdalmai nem enyhültek, Katie kórházba ment. Kiderült, hogy a hasán és a karjain lévő sebek szinte teljesen kinyíltak és elfertőződtek, szeptikus sokk lépett fel nála. Azonnal riasztották hozzá dr. Theodore Nyame plasztikai sebészt.

A doktor többórás műtéttel mentette meg a nő életét. Utólag vallotta be, nem volt biztos abban, hogy Katie túléli a beavatkozást.

„Mintha téglával vágtak volna fejbe. A lányom anya nélkül maradhatott volna. Egyedülálló szülő vagyok” – mondta Katie, aki mindenkit arra figyelmeztet, hogy ha szépészeti beavatkozásra készül, nagyon alaposan nézzen utána a klinikának és az orvosnak, aki műteni fogja.

via 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top