Életmód

Kidobták a szoptató anyát a szülészeti konferenciáról

Egy gyermekbarátnak hirdetett rendezvényen történt.

Két kisgyerekes anyukát is kellemetlen incidens ért egy gyerekbarátnak hirdetett konferencián. Méghozzá a  szülésznők és nőgyógyászok amerikai kollégiumának rendezvényén, ami elvileg a nők és gyermekeik orvosi ellátásának fejlesztéséért jött létre.

A rendezvényen volt gyermekmegőrző, ahol 6 hónapos kórtól 12 évesig fogadták a gyerekeket. Rowen is ott hagyta a (6 és 13 hónapos) gyerekeit, de hamarosan telefonon hívták, hogy a kisebbik gyereke nagyon nyugtalan, ezért, miután megnyugtatta, magával akarta vinni az előadóterembe, ahonnan azonban elküldték őket. Így a nap hátralévő részét a szállodai szobájukban töltötték. „Értem én, hogy volt gyermekmegőrző, de tudhatnák, hogy a kisgyerekeknek fontos, hogy közel lehessenek az anyjukhoz, nem lehet őket csak úgy leadni, mint a kabátot a ruhatárba” – mondta el Rowen, aki egyébként azért volt a konferencián, mert a másnapi programban ő is előadást tartott.

A konferencia egy másik napján egy Solone nevű nő is rossz tapasztalatokat szerzett. A háromgyerekes anyuka, hogy ne boruljon fel a kicsi szoptatási rendje, magával vitte a kisfiát a kiállítótérbe, ahol a különböző standok voltak felállítva. Egy ideig mindenki örült nekik, még egy biztonsági őr is kedvesen rájuk mosolygott, de nem sokkal később egy másik őr odament hozzájuk, és kitessékelte őket, méghozzá a hátsó kijáraton.

A konferencia szervezői hamar reagáltak a történtekre a közösségi oldalakon, és leszögezték, hogy nem a szoptatással volt a probléma, hanem azzal, hogy az előadótérbe biztonsági okokból nem mehetnek be 18 éven aluliak. Támogatják az anyákat és a nyilvános szoptatást is, igyekeznek a további konferenciáikat még inkább gyermekbarátra szervezni – írják. A probléma égető, nem lenne szabad kisgyerekes anyukákat olyan helyzetbe hozni, hogy választaniuk kell a szakmai fejlődésük és a gyerekeik között.

Via

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top