Életmód

Elvesztett egy fogadást Budapesten, gyalog kellett hazamennie a francia férfinak

Szerencsére Pierre ügyesen oldotta meg a dolgot, így két nap alatt sikerült megtennie az 1642 kilométeres utat.

Egy elvesztett fogadás miatt gyalog kellett hazamennie egy francia férfinak Budapestről, miután múlt hétvégén a magyar fővárosban egy borbárban ő húzta a rövidebbet a barátaival kötött fogadásban – írja a francia La Dépeche cikke alapján a hvg.hu.

A társaság múlt szombaton egy borkóstolón vett részt Budapesten, ott döntötték el, hogy amelyikük a rövidebbet húzza, annak gyalog kell hazamennie. Végül Pierre vesztett, így a hitelkártyáját egy korsó sörbe dobták, és neki önerőből kellett valahogy hazajutni a bőröndjével és 150 euróval a zsebében. Egy szivart és egy szelfibotot is kapott: a megállapodás úgy szólt, hogy ha a meggyújtott szivarról posztol képet, akkor azt segélykiáltásnak veszik. Barátai egy Facebook-csoportot is létrehoztak, ide kellett feltöltenie a fényképeit.

Képünk illusztráció, Fotó: Unsplash

Az 1642 kilométeres út Budapestről a dél-franciaországi Cambounet-sur-le-Sor városkába gyalog 14 napba telt volna, de a férfi végül busszal és autóstoppal két nap alatt hazajutott.

Először Zágráb felé vette az utat, de a busz, amelyre felszállt, lerobbant. Végül Zágrábban egy focimeccset is megnézett, majd egy helyi lakosnál aludt, azután pedig kamionban szelte át Szlovéniát, és jutott el Velencébe – a fogadásnak ugyanis az is része volt, hogy gondoláznia kell.

Pierre ezután hétfőn Milánóban megnézte a Milan–Bologna meccset, végül kamionosok vitték haza, mivel a fogadás szerint keddre, a helyi focicsapat edzéséig haza is kellett érnie. Ez sikerült is neki, a barátai füstfáklyákkal és zászlókkal köszöntötték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top