Életmód

Borzalmas: megszavaztatta öngyilkosságát Instagramon egy tini

A 16 éves lány, miután a netezők 69 százaléka igennel szavazott, meg is ölte magát.

Saját kezével vetett véget életének egy 16 éves, Malajziában élő tinédzser, miután szavazásra bocsátotta Instagramon, hogy öngyilkos legyen, vagy sem – írja a Guardian.

Azt, hogy az emberek a számítógép mögül mire képesek, jól mutatja, hogy a válaszadók 69 százaléka igennel szavazott. „Nagyon fontos. Segítsetek dönteni. Élet vagy halál?” – szólt a szavazás szövege.

A fiatal lány halála nyomán egy jogász azt javasolta, hogy akik igennel szavaztak, legyenek jogilag felelősségre vonhatók. Ramkarpal Singh, aki az észak-nyugati Penang államban képviselő, szintén azt mondta, mivel az országban az öngyilkossági kísérlet büntethető, ezért az öngyilkosságra való felbujtást is szankcionálni kellene.

Malajzia fiatalokért és sportért felelős minisztere, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman szerint a tragédia rávilágít arra, hogy szükség lenne a mentális betegségek nemzeti szinten való megvitatására.

Az Instagram még februárban jelentette be, hogy az önbántalmazásra felbujtó képeket blokkolni fogja.

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top