Életmód

Közzétette siralmas fizetését egy tanárnő, erre egy üzletember örökbe fogadta az osztályát

Ben Adam nem aprózza el, folyamatosan küldi a szükséges taneszközöket a gyerekeknek.

Mérgében közzétette amerikai viszonylatban cseppet sem magas fizetését egy arizonai tanárnő még 2018 márciusában, miután Doug Ducey kormányzó azzal dicsekedett, hogy az állami iskolákban tanítók bére 4,4 százalékkal emelkedett, amivel évi átlag 48 ezer dollárt (13 és fél millió forintot) visznek haza.

Elisabeth Milich ezzel szemben 35.621 dollárt (10 millió forintot) keresett, amiben már benne volt a 131 dolláros (36 ezer forintos) fizetésemelése.

Elisabeth Milich és gyerekei (Facebook)

A Yahoo News beszámolója szerint a kormányzó dicsekvése pont akkorra esett, amikor tanárok ezrei vonultak fel Arizona fővárosában, hogy magasabb fizetést és több iskolai eszközt követeljenek osztályaikba. Milich akkor elmondta: sokszor a saját zsebébe nyúl, hogy az állami iskolában meglegyenek a szükséges eszközök.

„Nehéz, amikor azt kell matekoznod, hogy az otthonodra, a gyerekeidre vagy a diákjaidra költöd a pénzed – mondta a Good Morning Americának a háromgyerekes anyuka. – Szerencsém van, hogy nem egyedül vagyok a háztartásban, a férjemnek is van bevétele, így néha tudok venni ebédet olyan diákjaimnak, akiknek nem futja rá.”

Sokan együttéreztek a bátor tanárnővel, de egyvalaki sokat tett is érte. Ben Adam, egy New York-i üzletemben úgy döntött, „örökbe fogad” több osztálytermet, és azokat ellátja a szükséges iskolai eszközökkel. Milich először azt hitte, egyszeri alkalomról van szó, ám Adam tudtára adta, hogy rendszeresen érkezni fognak a küldemények.

Adam nem állt meg itt. Létrehozta a Classroom Givin adománygyűjtő oldalt, ahol bárki kiválaszthat szükséges eszközöket a tanárok listájáról, és megveheti nekik. Bármelyik iskolának, bárhol az országban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top