Életmód

Sorra jelennek meg az oroszlánok egy érdi tanyán

Négy oroszlánnal indultak, azokat elkobozták, most hét oroszlánjuk van.

Meglepő állatok fogadják az érdi Noel tanyára látogatókat. Az Index cikke szerint – amely az Országos Állatvédőrségre hivatkozik – a tanya tavaly beszerzett négy oroszlánt és két pumát, de állatkerti engedélyt nem kaptak a hatóságoktól. Ezért ezeket az állatokat elkobozták tőlük.

Ez az oroszlán nem járt Érden. Fotó: pexels.com

Idén azonban újra oroszlánüvöltés veri fel az Érd környéki tanyavilág csendjét, most már hét oroszlán él a tanyán. Úgy tudni, két állat Olaszországból, öt pedig egy román cirkuszból költözött Pest megyébe. Romániában épp idéntől tiltották be – nagyon helyesen – a vadállatok cirkuszi produkcióit.

Az Állatvédőrség szerint, ha a Noel tanya nem tudta felmutatni a hét oroszlán eredetét igazoló iratokat, az állatokat a hatóságok le kell foglalni. Bár a tanya tulajdonosa szerint az iratok rendben vannak, az oroszlánokat végül lefoglalták.

Az Index azt írja, a tanya tulajdonosa maga is segít a hatóságoknak elhelyezni az állatokat, mondván, inkább vigyék el, csak ne lőjék ki őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top