Életmód

Ez nem vicc! Létezik hajszárító-függőség

Pontosabban a hajszárító hangjához ragaszkodik valaki annyira, hogy az már kimeríti a függőség kategóriáját. Sőt egyre többen vannak, főleg a fiatalok körében, akiknek ez a speciális zaj ad megnyugvást a mindennapokban.

Szóval vannak, akik a napi munkahelyi stressz, a rokonok örökös veszekedései vagy a családi gondok elől nem az alkoholba menekülnek, s nem is terapeuta segítségét kérik, hanem a hajszárító bekapcsolásával lelnek nyugalomra.

Őrület vagy divat? Esetleg mindkettő?

Mindenesetre ez egy eléggé erőteljes tendencia: egyre több fiatal ragaszkodik a hajszárító keltette monoton zajhoz. A videómegosztó oldalakon komoly nézettséggel bírnak a „relaxáló hajszárítóhang” címmel ellátott videók. Az alábbi videó például majdnem másfél órás relaxálást ad a fura zajokra megnyugvást találóknak.

Relaxing Hair Dryer Sound.. 2hrs ASMR

10 hrs: https://www.youtube.com/watch?v=OHzwANmqfOI 10 day Hair Dryer Sound https://www.youtube.com/watch?v=EQD3b0OjhyU&index=1&list=PLe5_kK6g9ABBhjlEOUGQigbIecrLuQpc5 8 Hours Sea Waves Ocean Waves : https://www.youtube.com/watch?v=Pkkqv6KMb50&feature=youtu.be 2 hours 120 minutes Relaxing Hair Dryer Sound Facebook: http://www.facebook.com/milleaccendinifunpage Youtube: http://www.youtube.com/user/milleaccendini Sito: http://www.magiamagia.org/ twitter: http://twitter.com/#!/milleaccendinit

Miért népszerű a hajszárító?

Egy magyarázat mindenképpen lehet: a hajszárító állandó, monoton hangja egyfajta white noise, azaz fehér zaj. A fehér zaj megnyugtat, ellazít, mint a szél hangja, az eső kopogása vagy a tenger zúgása. Sok fiatal állítja, hogy a hajszárító keltette zaj nem zavaró, inkább megnyugtatja, segít a tanulás közbeni koncentrációban vagy az elalvásban is. Ez utóbbi meglehetősen veszélyes vállalkozás, hiszen a hajszárító magára hagyva könnyen túlmelegedhet.

Egyes pszichológusok szerint ez a fajta fehér zaj azért megnyugtató, mert az anyaméhen belüli viszonyokra, hangokra emlékeztethet, vagy a hajszárító-használat kapcsolódik az anyai figurához, illetve a hozzá való kötődéshez. Mindenesetre ha ez a ragaszkodás átcsap függőségbe, és nem tudunk aludni vagy lepihenni anélkül, hogy hajszárítóznánk, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top