Életmód

Az egész város a nyugdíjas bácsi segítségére siető tinédzsereket ünnepli

A srácok is fantasztikusak, de a kisváros lakói talán még rajtuk is túltesznek.

A város hőseiként ünnepelnek öt tinédzser fiút az idahói Caldwellben, miután nyilvánosságra került róluk néhány fotó, amelyeken az látható, hogy segítséget nyújtanak egy idős férfinak, aki elesett az utcán.

Victor Ornelas, Isaac Hernandez, Diego Ramirez, Devan Ornelas és Josh Sorg éppen kosárlabdázni indultak, amikor kocsijukkal elhajtottak a földön fekvő Jose Gomez mellett. Ahogy megpillantották a járókerettel közlekedő nyugdíjast, azonnal félrehúzódtak, kiszálltak, és odarohantak hozzá, hogy segítsenek rajta. Gomez szerencsére tudatánál volt, és nem is érezte magát rosszul, de a térde megsérült, ezért a fiúk hazakísérték – aztán papír zsebkendőket és fertőtlenítőszert ragadtak, és ellátták a sebét is.

Ha rajtuk múlik, a történet itt véget is ér, csakhogy az eseményeknek volt egy szemtanúja is. Erika Tovar nem sokkal a fiúk előtt hajtott el az akkor még javában sétáló Jose Gomez mellett, de látta a férfin, hogy bizonytalanok a léptei, ezért a visszapillantó tükörből tovább figyelte, és amikor elesett, azonnal meg is fordult, hogy segítsen rajta. Ugyanebben a pillanatban azonban ott termettek a fiúk is, és felsegítették az idős férfit, ezért a nő úgy volt vele, hogy rá már nem lesz szükség – inkább készített hát néhány fotót, később pedig meg is osztotta őket a neten.

Tovar posztja aztán eljutott egy helyi cukrászda, a The Sweet Spot Bakery tulajához, Kathy Plaisance-hez is, aki megkérte követőit, hogy segítsenek azonosítani a srácokat, mert szeretné megvendégelni őket. A kilétüket végül Gomez lánya, Tery derítette fel, és amikor a fiúk megjelentek a cukrászdában, az idős férfi is odalátogatott, hogy még egyszer köszönetet mondjon nekik, miközben elfogyasztják a nevükkel és „A város hősei” feliratokkal díszített édességeket – de ez még csak a kezdet volt, a következő napokban ugyanis Tery közvetítésével Caldwell lakói és a helyi vállalkozások elhalmozták őket ajándékokkal és hálás üzenetekkel, sőt sokan még Tovarnak is köszönetet mondtak, amiért megosztotta a fotóit.

A fiúk önzetlensége végül tehát az egész várost összehozta, amiről Tery Gomez így nyilatkozott a KTVB-TV-nek: „Caldwellről általában csak rossz híreket hallani, ez viszont a lehető legpozitívabb történet. Kiderült, hogy történnek itt igazán nagyszerű dolgok is, úgyhogy mindenki szerette volna kinyilvánítani a szeretetét a fiúknak.” A csatorna a srácoktól egyébként azt is megtudta, hogy a történtek óta rendszeresen látogatják Josét.

(via)

Kiemelt kép: The Sweet Spot Bakery

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top