Életmód

Ami most neked kell, az a száraz dörzsölés

Mégpedig azért, mert jót tesz a bőrödnek, és ez ilyenkor, amikor sorban kerülnek le rólunk a mindent eltakaró ruhadarabok, különösen fontos.

A narancsbőr elleni harcban minden eszköz megengedett: krémek, kencék, praktikák, tornagyakorlatok, kezelések, csak tűnjön már el az életünkből, a combunkról és a hasunkról örökre. A száraz dörzsölés sem csodaszer, de meg kell próbálni, hátha bejön.

Száraz ellen szárazon

Tavaszra sajnos a bőrünk teljesen leharcolódik, hiszen a sok ruhától, a kinti hideg vagy éppenséggel a benti meleg száraz levegőtől teljesen vízhiányos lesz. A száraz dörzsöléssel viszont puhábbá varázsolhatjuk, mégpedig úgy, hogy megszabadítjuk bőrünket az elhalt hámsejtektől.

Így dörzsölj!

Fürdés vagy zuhanyzás előtt egy viszonylag puhább sörtéjű kefével lentről felfelé haladva, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük végig a testünket a szív irányába. Ezzel nemcsak az elhalt bőrdarabkákat tudjuk eltávolítani, hanem serkentjük a nyirokkeringést is, amivel sokat teszünk a narancsbőr ellen. Teljesen eltüntetni sajnos a száraz dörzsölés sem tudja, de valamennyire kisimítja bőrünket, így kevésbé tűnik majd göröngyösnek.

Cat Getting Ready GIF by Garfield - Find & Share on GIPHY

Discover & share this Garfield GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top