Életmód

Halálbüntetéssel fenyegetik a népszerű thaiföldi strandon szelfiző turistákat

A Phuketi Nemzetközi Repülőtér vezetői szerint a közeli tengerparton fényképezkedő külföldiek megzavarhatják a felszálló gépek pilótáit.

Halálbüntetéssel fenyegette meg a közeli strandon szelfiző turistákat a Phuketi Nemzetközi Repülőtér egyik vezetője – írja a Mirror. A thaiföldi üdülőparadicsom repteréhez közeli tengerpart nagyon népszerű az üdülők körében – nem kis részben éppen azért, mert a gépek közvetlenül a tenger felett húznak el, így remek képeket lehet készíteni velük.

Fotók: Unsplash

Igen ám, csakhogy a reptér vezetői szerint a strandon kattintgató turisták könnyen megzavarhatják a fel- és leszálló repülők pilótáit.

„Felállítunk egy biztonsági zónát, amibe szigorúan tilos lesz belépni” – mondta Wichit Kaewsaithiam, a reptér vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: a szelfizők mellett a drónokat reptető és lézerpointerrel hadonászó külföldiek is komoly gondokat okoznak.

Kaewsaithiam hangsúlyozta: azok, aki megzavarják a pilótákat, komoly megtorlásra számíthatnak. „Akár halálbüntetést is kaphatnak” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top