Életmód

Te is irigykedsz, ha szembejön egy tökéletes test a strandon? Hagyd abba, nem tesz jót senkinek!

Hamarosan itt a strandszezon – ilyenkor sokan már rettegve gondolnak újra meg újra arra, hogy mennyi tökéletesen kidolgozott izomzatú ember jön majd szembe velük a strandon vagy legalábbis az Instagramon. És persze csak azért, hogy ők szembesüljenek vele, milyen is egy formás popsi vagy egy jól kidolgozott hasizom.

Tavasszal éppen ezért megkezdődik a felkészülés: van, aki őrült és totálisan egészségtelen fogyókúrába kezd, mások pedig edzésterv nélkül futkosnak. Tény, hogy egyre több ember szenved testképzavarban, ideértve a férfiakat is, akiknél a problémát Adonisz-komplexusnak nevezik.

De mit is irigylünk?

Egy olasz kutatás szerint a nyári fürdőruhás időszakban az emberekre rátör az irigység. Tíz közül hét a strandon ahelyett, hogy önfeledten élvezné a hűsítő hullámokat, a napfényt és a szerettei társaságát, inkább azon bosszankodik, hogy miért is nem kezdett neki előbb a fogyókúrának. És ez nemcsak a nőknél van így, akik vékonyabb és narancsbőrmentes lábakat, formásabb popsit és nem lötyögős karokat szeretnének, hanem a férfiak esetében is: ők izmosabb vádliról, kockás hasról és kidolgozottabb bicepszekről álmodnak. Megoldásként sokan inkább a pocakosabb emberek társaságát keresik, vagy egész egyszerűen nem is mennek ki a strandra.

Mit tegyünk, hogy jól érezzük magunkat a strandon?

1. Önbizalom

Ha nincs egészséges önbizalmunk, az gyakran irreális vágyálmok hajszolásához vezethet. Gondoljuk végig, hogy mi az, ami igazán pozitív bennünk, erősítsük ezt magunkban. Gondoljunk arra, hogy nincs tökéletesség. A legszuperebben kinéző embernek is biztosan vannak gondjai, talán épp az élet olyan területén, ahol mi esetleg sikeresek vagyunk.

Pool Party GIF by Silicon Valley - Find & Share on GIPHY

Stream all four seasons of Silicon Valley now on HBO.

2. Egészséges életmód

Amellett, hogy önbizalmunkat növeljük, tegyünk meg mindent a kitűzött cél érdekében. Ha mindennap foglalkozunk magunkkal (sportolunk, odafigyelünk a táplálkozásunkra), az azt jelenti, hogy önmagunkat is szeretetjük, ez pedig segít elérni az egészséges testképet is. Sportoljunk, táplálkozzunk egészségesen, egyszóval figyeljünk oda önmagunkra.

3. Pozitív kisugárzás

Ha rájöttünk, hogy nincs tökéletes ember, és hogy mindenki irigyelhet valamit a másiktól, akkor azt is értékeljük majd magunkban, ha elértük a kitűzött célunkat. Ez pozitív gondolatokkal és elégedettséggel tölt majd el bennünket, ami pedig a környezetünknek is átjön majd: sorra érkeznek a pozitív visszajelzések.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top