Életmód
Szponzorált tartalom

Kitaláltok David Lynch útvesztőjéből? (x)

Különleges vetítéssorozatot tart a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül az Uránia Nemzeti Filmszínház. A kultikus rendezőlegenda, David Lynch négy ikonikus filmjét láthatjátok április első felében egy-egy alkalommal nagy képernyőn, a filmszínház dísztermében – ráadásul a vetítések mindegyike előtt most filmesztéták tartanak izgalmas felvezetést.

David Lynch a huszadik század egyik megkerülhetetlen, ezerarcú vizuális mestere. Művészete nem áll meg a filmek és sorozatok világánál – több avantgárd zenei album kiadása is köthető a nevéhez, a Műcsarnokban pedig jelenleg is megtekinthető a saját fotóiból rendezett kiállítás. Hírnevét viszont egyértelműen nagyjátékfilmjei alapozták meg, amelyekben mindenkinél ütősebben ágyazza bele hétköznapi világunkba a szürreális elemeket.

Az Uránia dísztermében ezek közül láthattok most négy kimagasló alkotást, amelyek széles vásznon igazi ínyencségnek számítanak – a kalandozni vágyó Lynch-újoncoktól kezdve a hardcore rajongókig mindenkinek erőteljesen ajánlott legalább egy film megnézése. A „David Lynch útvesztőjében” sorozat részeként vászonra kerül a rendező első alkotásaként jegyzett, horrorisztikus Radírfej, a Nicholas Cage főszereplésével Aranypálmát nyert Veszett a világ vagy a logika szabályait felülíró Lost Highway – Útvesztőben című pszichothriller is; de minden bizonnyal a leggyorsabban a Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! vetítésére fogynak majd el a jegyek.

·         Április 5. 20:30 – Radírfej

·         Április 8. 20:00 – Veszett a világ

·         Április 11. 20:00 – Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!

·         Április 14. 20:30 – Lost Highway – Útvesztőben

A jegyár a vetítések mindegyikére egységesen 1800 forint.

További információ: www.btf.hu.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top