Életmód

Agykárosodást szenvedhetett a léböjtkúrától egy nő

A túlzott folyadékbevitel következtében a nő vízmérgezést kaphatott.

Egy negyvenes éveiben járó, rossz fizikai állapotú, kevesebb, mint 40 kilós nőt szállítottak be a tel-avivi Sheba Orvosi Központba. Mint kiderült, egy alternatív terapeuta útmutatásai alapján a nő 3 hetes léböjtkúrát tartott, melynek során csak gyümölcslét és vizet vett magához.

Az orvosok úgy vélik, a nőnél hyponatraemia, vagyis vízmérgezés alakulhatott ki, mely alacsony nátriumszintet okoz a vérben. Amikor pedig a vérben nagyon kevés a nátrium, a víz az agysejtekbe jut, melyek ettől hatalmasra duzzadnak. 

(iStock)

A szakemberek attól tartanak, hogy a páciens a hosszabb ideig tartó alultápláltság és a túlzott folyadékfelvétel miatt tartós agykárosodást szenvedhetett, ám ezt csak akkor tudják majd biztosan megállapítani, ha az állapota stabilizálódik.

Izraelben az alternatív terápiák nincsenek törvényileg szabályozva, így szinte bárki terapeutának nyilváníthatja magát, és tanácsokat osztogathat pénzért.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top